صفحات

۱۳۹۱ خرداد ۱۱, پنجشنبه

ارتش آزادیبخش سوریه': اسد ۴۸ ساعت مهلت دارد


مخالفان مسلح دولت سوریه که خودر ا ارتش آزادیبخش سوریه (FSA) می‌نامند به بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور ۴۸ ساعت مهلت داده اند تا به مفاد طرح آتش بس سازمان ملل عمل کند.(بی بی سی)
سرهنگ قاسم سعدالدین که خود را از فرماندهان این گروه از مخالفان دولت سوریه معرفی کرده است، روز چهارشنبه (۳۰ مه - ۱۰خرداد) گفت که چنانچه نیروهای دولت بشار اسد تا ظهر روز جمعه به مفاد طرح آتش بس سازمان ملل متحد عمل نکنند، مخالفان مسلح دولت دیگر خود را به رعایت مفاد این طرح ملتزم نمی دانند.

سرهنگ سعدالدین که در ویدیوی اینترنتی سخن می گفت تاکید کرد که نیروهای دولتی باید تانک ها و تسلیحات آتش باری خود را از شهرها و روستاها جمع آوری کنند و به سازمان های امداد رسان فرصت دهند که برای یاری رسانی به مجروحان و مردم عادی وارد مناطق مختلف سوریه شوند.مطابق طرح کوفی عنان، نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در بحران سوریه، نیروهای دولتی باید ادوات سنگین خود را از مناطق مسکونی و پر جمعیت جمع آوری کنند و به آتش باران این مناطق خاتمه دهند.
همزمان سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد امروز نسبت به وقوع یک جنگ داخلی در سوریه و امکان گسترش آن به منطقه خاورمیانه هشدار داد.
در مقابل، بشار جعفری سفیر سوریه در سازمان ملل متحد مخالفان دولت را "مسلح و حمایت شده" از سوی دشمنان دولت آقای اسد خواند.
این در حالی است که امروز هم در پی یافت شدن ۱۳ جسد در شرق سوریه، ژنرال رابرت مود، رییس هیات ناظران سازمان ملل متحد مجددا خواستار خویشتنداری تمامی طرف های درگیر در این کشور شد.
بنابر تایید ناظران سازمان ملل متحد در سوریه دست و پای این اجساد بسته بوده و از فاصله نزدیک به آنها شلیک شده است.
در بیانیه ای که از سوی هیات ناظران سازمان ملل منتشر شده، آمده است که ژنرال مود به شدت از این اقدام هولناک و غیرقابل توجیه، ناراحت شده است.
یک روز پس از آن که کوفی عنان، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب برای حل بحران سوریه، به بشار اسد، رییس جمهور سوریه هشدار داد که کشورش به نقطه عطف رسیده، شهر حمص در طول شب گذشته هدف گلوله باران بود و در دمشق نیز وقوع تیراندازی هایی گزارش شد.
به گفته منابع مخالف دولت بشار اسد، گلوله باران دوره، از حومه های دمشق و نیز محله های مرکزی حمص از ساعات اولیه بامداد روز چهارشنبه آغاز شد.
در همین حال در ادامه واکنش های بین المللی به واقعه حوله، ترکیه سه روز به دیپلمات‌های سوریه وقت داده است که خاک ترکیه را ترک کنند. وزارت خارجه ژاپن نیز اعلام کرده که در هماهنگی با اقدامات کشورهای غربی در کاهش سطح روابط با سوریه، به سفیر سوریه در توکیو دستور داده است تا "در اسرع وقت" خاک این کشور را ترک کند.
آلمان، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، ایتالیا، بریتانیا، بلغارستان، فرانسه، کانادا، هلند، و بلغارستان پیشتر سرپرستان نمایندگی های دیپلماتیک سوریه را از کشورهای خود اخراج کرده بودند.
همچنین گزارش شده است که وزارت خزانه داری آمریکا بانک اسلامی بین المللی سوریه را تحریم کرده است.
در کشتار حوله که روز جمعه گذشته رخ داد، ۱۰۸ زن و کودک و مرد کشته شدند.
کشورهای غربی و رسانه های بین المللی، ارتش و شبه نظامیان وابسته به حکومت سوریه را مسئول کشتار حوله شناخته اند و شورای امنیت سازمان ملل نیز با صدور بیانیه ای تلویحا از مسئولیت دولت سوریه در این زمینه سخن گفته است.
روز گذشته، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، احتمال مداخله نظامی در سوریه به منظور حمایت از جان غیرنظامیان در برابر حملات ارتش را مطرح اما تاکید کرد که چنین اقدامی مستلزم مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است.
در واکنش به موضعگیری کشورهای غربی، روز چهارشنبه، گنادی گاتیلوف، معاون وزارت خارجه روسیه، گفت که دولت او با هرگونه دخالت نظامی در سوریه مخالف است و اعتقاد دارد که هنوز ضرورتی وجود ندارد که شورای امنیت تدابیر جدیدی را در مورد سوریه بررسی کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در یک نشست خبری در روز چهارشنبه، ضمن ابراز نگرانی از وقایع اخیر سوریه، مخالفت دولت خود با دخالت نظامی در سوریه را اعلام کرد.

هیچ نظری موجود نیست: