صفحات

۱۳۹۳ بهمن ۶, دوشنبه

قهر روحانی از جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی



وقتی غیرت وهمت واتحاد ملی وحس میهن پرستی از میان ملتی با حربه دین از بین میرود آخوند کثیف اراده ملت را بدست میگیرد وهر غلطی میخواهد تحت عنوان شریعت انجام میدهد حسن کلید ساز ماموریت دارد تا کاسه پر از گه را به علی شیره ای بخوراند اما با رای وخواست ملت یعنی تضمین ادامه حکومت لرزان آخوندی باید بپا خواست باید از جان مایه گذاشت باید خون داد تا آزادی را بدست آورد بامید سخنان شاهزاده رئیس شده نباشید خود کاوه شوید این امامزاده مدتهاست اعتبار سیاسی ومعجزه آزاد سازی کشور خود را از دست داده . کسی که ادعای دمکرات بودن میکند اما بحرف هیچ کس گوش نمیکند دیکتاتوریست که اگر از موضع خود برنگردد وبعنوان پادشاه قانونی اقدامی نکند لیاقتش همان ریاست شوربای ملی بودن است به شما میگویم که روزی خواهید دید که حکومت آخوند با همین حرکات 25 سال دیگر دوام خودرا تضمین میکند مگر توی ایرانی بفکر اینده کودکانت باشی و باخون خودت راه ننگ را ببندی




جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران به دلیل واکنش و اوقات تلخی رئیس جمهوری این کشور با یکی از اعضاء شورا، نیمه کاره تعطیل شده است.
به گزارش «انتخاب» در این جلسه که در اول بهمن ماه برگزار شده است، یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به آنچه که برخی اقدامات در دستگاه سیاست خارجی خوانده و همچنین پیاده روی ظریف با جان کری انتقاداتی را مطرح می‌کند.
براساس این گزارش، «روحانی» پس از این سخنان به شدت برافروخته شده و اظهارات این فرد را «عوامانه» و «از روی کم اطلاعی» می‌خواند.
واکنش رییس جمهوری اما باعث تشدید این «برخورد لفظی» می‌شود و نهایتاً روحانی به حالت قهر جلسه را ترک می‌کند.
به گزارش «انتخاب»؛ پیش از این، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت نیز در واکنش دیگری، انتقادات مربوط به پیاده روی ظریف - کری را «سخیف» خوانده بود. 
تعامل محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه ایران موجب انتقاد شماری از اصول گرایان شده است.

۱۳۹۳ بهمن ۲, پنجشنبه

درگیری مسلحانه در اهواز و کشته و زخمی شدن ماموران

جمعه ۱۵ ژانویه گذشته، منطقه ۶ اهواز شاهد درگیری مسلحانه میان ماموران انتظامی اجرائیات شهردار و شماری از مردم بود که به کشته شدن یکی از ماموران و زخمی شدن شماری دیگر انجامید.
این درگیری به کشته شدن یکی از ماموران انجامید که قصد تخریب یکی از منازل که گفته می‌شود بدون مجوز ساخته شده بدون حکم قضایی داشت.
بنا بر گزارش‌های منتشره در رسانه‌های محلی، آذر زمان‌پور عضو شورای شهر اهواز در این باره گفت: «هجوم ماموران اجرایی شهرداری اهواز بدون حکم قضایی... برای تخریب یک منزل مسکونی در منطقه شش شهرداری اهواز که منجر به کشته شدن راننده لودر توسط ساکنین این منزل شد.»
فیلم ویدیویی منتشره نشان از زخمی شدن شماری از ماموران انتظامی به ضرب گلوله دارد.
زمانپور ادامه داد: «شهردار اهواز باید پاسخگوی این ضعف مدیریت و بی‌تجربگی در عمل صورت گرفته باشد.»
وی خواستار پیگیری دستگاه قضایی و برخورد با عاملان اصلی این حادثه شد که به گفته او «موجب بی‌سرپرستی خانواده‌ای با سه فرزند گردید.»
زمانپور همچنین گفت: «شهردار اهواز باید از مردم عذرخواهی کند یا استعفا دهد.»
علی ناصری عضو شورای شهر اهواز نیز با انتقاد شدید از شهردار منطقه ۶ اهواز و شهردار کلانشهر اهواز عمل صورت گرفته توسط اجرائیات شهرداری منطقه ۶ را غیر اصولی و از بی‌تجربگی مدیریت این منطقه خواند.
وی گفت: «اطلاع دارم که مامور اجرائیات از شهردار خواهش می‌کند اجازه بدهید تخریب را در زمانی دیگر انجام دهیم اما شهردار اصرار بر انجام اینکار در همان زمان می‌کند.»
ناصری از عدم اخذ حکم قضایی برای این کار انتقاد کرد و گفت این کار بر اثر بی‌تجربگی شهردار منطقه صورت گرفته است چرا که به گفته او «در آن منطقه موارد بسیاری وجود دارد که بدون مجوز صورت گرفته اما اصرار بر تخریب یک مورد در آن ساعت خاص می‌شود.»
عضو شورای شهر اهواز گفت: «تمام این مشکلات ناشی از فشار تعدادی از افراد شورا است که اصرار بر انتصاب این فرد خاص برای شهردار منطقه ۶ داشتند.»
علی ناصری در پایان خواستار استعفاء شهردار کلانشهر اهواز و شهردار منطقه ۶ شد.

معاون محمود مشنگ به 5 سال ختما خود مموتی به 50 سال محکوم میشه هاهاهاها



محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران، به پنج سال و ۹۱ روز حبس و پرداخت سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا رحیمی با رای شعبه ۱۱ دیوان عالی کشور به پنج سال و ۹۱ روز حبس و پرداخت دو میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رد مال و یک میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد.
پرونده محمدرضا رحیمی ابتدا در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شده بود که هیات قضایی این شعبه با صدور حکم بدوی او را به ۱۵ سال حبس، پرداخت دو میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رد مال و یک میلیارد تومان جزای نقدی محکوم کرده بود.
با اعتراضی که به رای شد پرونده به شعبه ۱۱ دیوان عالی کشور رفت و این شعبه با تایید مجازات‌های رد مال و جزای نقدی، ۱۰ سال از مجازات حبس معاون اول دولت احمدی‌نژاد را کاهش داده است.
محسن افتخاری سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ از تایید بخشی از حکم شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران درباره «محمدرضا رحیمی» خبر داد ولی توضیح جزییات رای صادره را به سخنگوی قوه قضاییه واگذار کرد.
بر اساس این گزارش پس از مطرح شدن نام محمدرضا رحیمی در ارتباط با پرونده اختلاس از بیمه ایران، سخنگوی قوه قضاییه حدود دو سال پیش در پاسخ به سئوالی درباره صدور قرار مجرمیت یکی از مسئولان دولت سابق در پرونده‌های بیمه و ارز و وجود ۲۵ یا ۲۹ عنوان اتهامی برای او گفت که اصل موضوع صحیح است و قرار مجرمیت برای این فرد صادر شده است.
سرانجام سال گذشته غلامحسین محسنی اژه‌ای از صدور رای بدوی شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران درباره محمدرضا رحیمی خبر داد و با تاکید بر اینکه قبل از قطعیت نمی‌توان جزییات حکم را بیان کرد گفت که حکم صادره شامل مجازات‌های حبس و جزای نقدی است.

صهیونیست دو دوزه باز ! هشدار موساد به آمریکا نسبت به تشدید تحریم‌های ایران

سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) به آمریکا هشدار داده است که طرح تشدید تحریم‌های ایران می‌تواند در مسیر مذاکرات هسته‌ای با این کشور، مانع ایجاد کند.
این موضع موساد، به طور کامل با موضع بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مخالف است که برای تشدید تحریم‌های ایران فشار می‌آورد. 
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، سازمان اطلاعات اسرائیل به مسئولانی در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و همچنین اعضایی از مجلس سنای این کشور نگرانی خود را درباره احتمال تشدید تحریم‌های ایران، ابراز کرده است.

مارک کِرک سناتور جمهوری خواه و رابرت منندز سناتور دموکرات، طرحی برای تصویب در کنگره آمریکا تهیه کرده‌اند که برپایه آن در صورت دست نیافتن تهران و گروه ۱+۵ به توافق نهایی هسته‌ای تا پیش از ۳۰ ژانویه آینده، تحریم‌های اعمال شده بر ایران تشدید شود. 
نتانیاهو طرح کِرک-ممندز را تایید می‌کند.

خبرگزاری بلومبرگ خاطر نشان کرده است که موساد، هشدار خود را به هیئتی از کنگره آمریکا که هفته پیش به اسرائیل رفته بود، ابلاغ کرده است.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز چهارشنبه گذشته گفت که مسئولی در سازمان اطلاعات اسرائیل تاکید کرده است تشدید تحریم‌های ایران به مثابه «پرتاب بمب به مذاکرات» خواهد بود.
از سویی جان باروسو سناتور آمریکایی گفت که به همراه هیئتی از کنگره آمریکا به اسرائیل سفر کرده و متوجه شده که موضع مقام‌های اسرائیلی در قبال تحریم‌های ایران، همسان نیست.
مذاکرات ایران و ۱+۵‌ بر سر رسیدن به یک توافق جامعه پس از یک سال تلاش بدون رسیدن به این هدف نوامبر گذشته پایان یافت اما مذاکرات برای یک دوره هفت ماه تمدید شد. با این حال دو طرف سعی دارند گفت‌و‌گو‌ها را در گام اول برای رسیدن به یک توافق کلی در سه تا چهار ماه آینده به نتیجه برسانند.
غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای می‌کند، علیه این کشور تحریم‌های سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهند.ا

دادگاه کیفری قاهره علا و جمال مبارک را تبرئه کرد



زنده باد ژنرال السیسی وپاینده ملت فهیم مصر

دادگاه کیفری قاهره روز پنج شنبه ۲۲ ژانویه، علا و جمال دو فرزند حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر را از اتهام فساد تبرئه کرده و و دستور آزادی آنان را صادر کرد. 

علا و جمال مبارک به جرم سوءاستفاده از اموال عمومی کشور برای مرمت کاخ ریاست جمهوری متهم بودند. 

پیش‌تر یک دادگاهی در مصر علا و جمال مبارک را به این اتهام به چهار سال زندان محکوم کرده بود اما با اعتراض وکیل مدافع آن‌ها علیه حکم دادگاه، در ‌‌نهایت پرونده آن‌ها به دادگاه دیگری برای تجدید نظر و رسیدگی مجدد انتقال داده شد. 

در همین حال فرید الدیب، وکیل خانواده مبارک در این زمینه گفت: «علا و جمال مبارک اکنون باید زندان را ترک کنند بازداشت و زندان آن‌ها تنها برای این اتهام بود و اتهامات دیگری که باعث بازداشت یا زندان آن‌ها شود در پرونده خود ندارند». 

گفتنی است که دادگاه عالی مصر روز سه شنبه ۱۳ ژانویه، حسنی مبارک را نیز از اتهام فساد تبرئه کرد و دستور داد پرونده اتهامات او مجددا رسیدگی شود. 

حکم تبرئه حسنی مبارک و فرزندانش جنجال سیاسی بزرگی را در مصر به راه انداخت. با اعلام حکم دادگاه عالی مصر در قاهره طرفداران حسنی مبارک فریاد شادی و «زنده باد عدالت» سر دادند. دادگاه به آخرین دسته از اتهامات رئیس جمهور پیشین مصر که ژانویه سال ۲۰۱۱ از قدرت برکنار شد، رسیدگی می‌کند. حکم دادگاه عالی مصر، همچنین علا و جمال، پسران حسنی مبارک و چهار متهم دیگر نیز از اتهامات خود تبرئه کرد.

ماه نوامبر سال گذشته دادگاه دیگری در قاهره حسنی مبارک را از اتهام قتل و مشارکت در کشتار معترضان در انقلاب سال ۲۰۱۱ مصر که به سه دهه حکومت وی پایان داد، تبرئه کرده بود. 

رسانه‌های دولتی مصر به نقل از یک مقام امنیتی گفتند که آقای مبارک تا زمان صدور حکم آزادی در بازداشت می‌ماند. 

فرید الدیب وکیل حسنی مبارک به خبرگزاری فرانسه گفته بود که با توجه به اینکه حسنی مبارک «با احتساب دوره بازداشت پیش از محاکمه سه سال در زندان بوده است» اکنون باید آزاد شود اما در حال حاضر به دلیل ادامه معالجه در بیمارستان ارتش باقی می‌ماند. 

شماری از مردم مصر در سال ۲۰۱۱ با انجام تظاهرات گسترده‌ای خواستار محاکمه حسنی مبارک شدند. او پس از سرنگونی از مقام ریاست جمهوری مصر در ویلایی در بندر شرم الشیخ در کنار دریای سرخ ساکن شد. اما دو ماه بعد بازداشت و محاکمه وی آغاز شد. 

در جلسه دادرسی مربوط به اتهام کشتار معترضان، دادگاه در ابتدا تنها رئیس سازمان امنیت مصر را محکوم کرد و گفت دادستان نمی‌بایست نام حسنی مبارک را در فهرست متهمان قرار می‌داد. 

هفت نفر از مقامات و فرماندهان ارشد سازمان‌های امنیتی از جمله حبیب العدلی وزیر کشور پیشین از اتهامات تبرئه شدند. آن حکم دادگاه باعث اعتراض‌هایی علیه دستگاه قضایی مصر در قاهره شد.

سپاه پاسداران اسرائیل را تهدید به حملات «کوبنده» کرد- پس چرا معطل هستند بزنید این اسرائیل را همه راحت میشوند

حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را تهدید کرد که باید منتظر «پاسخ‌های کوبنده» سپاه پاسداران باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم نزدیک به نهادهای امنیتی ایران، حسین سلامی جمعه ۲۲ ژانویه در حاشیه همایش مشترک اعضای دانشگاه دفاع ملی ایران و عمان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص واکنش ایران به حمله اسرائیل که منجر کشته شدن چند عضو حزب‌الله و یک فرمانده سپاه پاسداران شد گفت: «این اقدام اسرائیل بازتاب‌دهنده شکست‌های پی در پی استراتژی‌هایشان در سوریه و عراق بوده و به عبارتی نشان‌دهنده ضعف آن‌ها بوده است.»
وی افزود: «خورشید حیات صهیونیست‌ها رو به افول است و به همین دلیل دست به این اقدامات می‌زنند.»
جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران با بیان اینکه «صهیونیست‌ها باید منتظر پاسخ‌های کوبنده باشند»، گفت: «آن‌ها واکنش‌های سپاه پاسداران را قبلا دیده‌اند و از این موضوع نگران هستند.»
در حمله موشکی یکشنبه ۱۸ ژانویه یک هلیکوپ‌تر اسرائیلی به منطقه القنیطره در بلندی‌های جولان سوریه، دستکم ۶ تن از نیروهای حزب الله لبنان از جمله دو فرمانده و همچنین یک فرمانده سپاه پاسداران ایران، کشته شدند.
رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران ایران می‌گویند که نیروهای حزب الله و ایران در آن منطقه، در حال نبرد با گروه‌های تندروی حاضر در سوریه بودند. اما گزارش برخی رسانه‌های اسرائیلی می‌گوید که این افراد، در حال برنامه ریزی برای نصب سامانه موشکی در نزدیکی اسرائیل بودند.
پیش‌تر علی شمخانی دبیر شوای عالی امنیت ملی ایران، اسرائیل را به «پاسخ شدید» به حمله هوایی اخیرش به سوریه تهدید کرده بود.
سرلشگر محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران هم در پیامی خواستار حذف کامل اسراییل از جغرافیای منطقه شده بود.

۱۳۹۳ دی ۳۰, سه‌شنبه

جعفری: اسراییل را از جغرافیای منطقه حذف می‌کنیم


اینهم ادعائی است تو خالی و از روی مصرف جنس ناب

سرلشگر محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران، در پیامی که به مناسبت کشته شدن یک فرماندهان سپاه در بلندی‌های جولان سوریه صادر کرد خواستار حذف کامل اسراییل از جغرافیای منطقه شد. 

جعفری در پیام خود در روز سه شنبه ۲۰ ژانویه گفت که اسراییل باید منتظر آنچه که او «صاعقه‌های ویرانگر» ایران خواند باشد. 

پیام جعفری در واکنش به حمله موشکی یکشنبه ۱۸ ژانویه، یک هلیکوپ‌تر اسرائیلی به منطقه القنیطره در بلندی‌های جولان سوریه بود که طی آن دستکم ۶ تن از جمله سرتیپ پاسدار محمد علی الله دادی و تعدادی از نیروهای حزب الله لبنان کشته شدند. 

جعفری گفت که کشته شدن یک فرمانده سپاه در سوریه ثابت می‌کند که نباید از «جهاد» فاصله گرفت و افزود: «سپاه در صحنه جنگ‌های گذشته لبنان و فلسطین هم حضور داشته است». 

این اولین بار است که یک مقام بلندپایه ایران حضور مستقیم نیروهای نظامی ایران در درگیریهای حزب الله و حماس در جنوب لبنان و غزه را تایید می‌کند. این در حالی است ایران تاکنون همواره حضور نیروهای نظامی خود در درگیریهای خاورمیانه را قویا تکذیب کرده و فقط به نقش مشاوره‌ای آن‌ها در این نبرد‌ها تاکید داشته است.

با همدستی جانیان ایرانی ورئیس جمهور اراژانتین : دادستان آرژانتینی مامور رسیدگی به پرونده ایران به قتل رسید

روانش شاد که بخاطر حقیقت کشته شد 


مسئول قتل دادستان کسی جز رئیس جمهور ارژانتین نیست

جنازه آلبرتو نیسمان، دادستان آرژانتینی مامور رسیدگی به پرونده انفجار مرکز یهودیان شهر بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴، که منجر به مرگ ۸۵ نفر شد، در حمام خانه‌اش پیدا شد. 

به گفته مقامات آرژانتینی، نیسمان رییس جمهوری آرژانتین، کریستینا فرناندز دوکریچنر، را متهم به سرپوش گذاشتن بر تحقیقات مربوط به این بمبگذاری کرده بود. 

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، نیسمان، که مامور رسیدگی به پرونده معروف به «آمیا» مربوط به انفجار مرکز یهودیان بوئنوس آیرس شده بود، هفته گذشته ادعا کرد که فرناندز «مشغول مذاکرات محرمانه با ایران از مسیرهای غیردیپلماتیک» است، تا با سرپوش گذاشتن بر اتهامات مقامات ایرانی متهم به دست داشتن در این انفجار، راه معامله گندم در مقابل نفت با ایران را هموار کند. 

روزنامه‌های آرژانتین روز دوشنبه خبر از مرگ نیسمان در آپارتمانش در محله «پوئرتو مادروی» بوئنوس آیرس دادند. او نیمه شب یکشنبه در حمام خانه‌اش مرده پیدا شد. 

ویویان فین، بازپرس آرژانتینی به خبرنگاران گفت: «دکتر نیسمان مرده است. ما مشغول بررسی علت مرگ او هستیم. در روزهای آینده و پس از کالبدشکافی علت مرگ مشخص خواهد شد. ما یک اسلحه نیز پیدا کرده‌ایم.» 

یک سیاستمدار آرژانتین گفت که نمایندگان مجلس روز دوشنبه به این موضوع رسیدگی خواهند کرد. نیسمان قرار بود که روز دوشنبه در یک جلسه غیرعلنی مجلس در باره اتهام خود علیه رییس جمهوری توضیح دهد. 

قاضی مامور رسیدگی به این پرونده هفته گذشته از نیسمان بخاطر «طرح تحقیقات خودسرانه و بدون مجوز قوه قضاییه» انتقاد کرده بود. 
سخنگوی دولت آرژانتین هم پیش از این گفته بود که اتهام‌های نیسمان علیه رییس جمهوری «احمقانه، پوچ، غیرمنطقی، غیرعقلانی، خنده دار و مغایر با قانون اساسی» است. 

دادگاههای آرژانتین دولت ایران را متهم به دست داشتن در انفجار سال ۱۹۹۴ کرده‌اند، اتهامی که دولت ایران آنرا تکذیب می‌کند. 

در سال ۲۰۱۳، فرناندز خواستار تشکیل «کمیسیون حقیقت یاب» دو کشور پیرامون حمله به مرکز یهودی شده بود. او در آن زمان گفت که این کمیسیون می‌تواند تحقیقات را مجددا به جریان بیاندازد، اما اسراییل و گروههای یهودی گفتند که این حرکت می‌تواند به فرایند تحقیقات جنایی این پرونده آسیب برساند. پس از آن موضوع تشکیل کمیسیون حقیقت یاب از سوی دادگاهی در آرژانتین رد شد. 

نیسمان ادعا کرده بود که این کمیسیون قصد داشته تا حکم بازداشت پلیس بین الملل در مورد ۵ ایرانی متهم در این پرونده را منقضی کند، و به این ترتیب روابط دو کشور را به حالت عادی برگرداند.

شتر درخواب بیند پنبه دانه : شمخانی: به حمله اسرائیل به شدت پاسخ خواهیم داد




خیلی دردشون امده وازلین بدم خدمتون شیخ شمخانی

علی شمخانی دبیر شوای عالی امنیت ملی ایران، اسرائیل را به «پاسخ شدید» به حمله هوایی اخیرش به سوریه تهدید کرد.
در حمله موشکی یکشنبه ۱۸ ژانویه یک هلیکوپتر اسرائیلی به منطقه القنیطره در بلندی‌های جولان سوریه، دستکم ۶ تن از نیروهای حزب الله لبنان از جمله دو فرمانده و همچنین یک فرمانده سپاه پاسداران ایران، کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شمخانی دوشنبه در دیدار با محمد سالم الغبان وزیر کشور عراق، اقدام اخیر اسرائیل را نشان از «حلقه‌های زنجیره بی‌صداقتی در مبارزه با تروریسم» عنوان کرد و گفت: «تجربه گذشته نشان می‌دهد که جریان مقاومت پاسخ اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی را با شدت و قاطعیت انقلابی در زمان و مکان مورد نظر خود خواهد داد.»
رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران ایران می‌گویند که نیروهای حزب الله و ایران در آن منطقه، در حال نبرد با گروه‌های تندروی حاضر در سوریه بودند. اما گزارش برخی رسانه‌های اسرائیلی می‌گوید که این افراد، در حال برنامه ریزی برای نصب سامانه موشکی در نزدیکی اسرائیل بودند.
خبر نصب سامانه موشکی را شبکه تلویزیون المیادین نزدیک به نظام سوریه و حزب الله، توسط یکی از کار‌شناسان خود، تایید کرده است.
روابط عمومی ساه پاسداران ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سردار سرتیپ پاسدار محمد علی الله دادی از فرماندهان شجاع، مخلص و خردمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که نقش آفرینی‌های مؤثر وی در دوران دفاع مقدس و سپس در فرماندهی سپاه الغدیر استان یزد برای همیشه ماندگار و الهام بخش نسل‌های امروز و فردای میهن اسلامی خواهد بود.»
حزب الله نیز با انتشار بیانیه‌ای کشته شدن شش تن از نیروهای خود را تایید کرد. از این میان ۲ تن از فرمادهان بودند که عبارتند از محمد احمد عیسى که از مسئول پرونده‌های سوریه و عراق در حزب الله است و جهاد مغنیه (فرزند عماد مغنیه فرمانده سابق نظامی حزب الله).

یک دزد جانی دیگر سقط شد




رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که یک فرمانده عالی رتبه سپاه پاسداران در حمله هوایی یکشنبه ۱۸ ژانویه اسرائیل به منطقه القنیطره در بلندی‌های جولان سوریه، کشته شده است.
ساعاتی طول کشید تا منابع رسمی ایران این خبر را تایید کنند. اگر چه خبرگزاری رویترز در دقایق نخستین پس از حمله، از کشته شدن شماری از نظامیان ایرانی در حمله هوایی اسرائیل خبر داده بود. اما حزب الله لبنان در بیانیه‌ای که صادر کرد، به اعلام نام ۶ تن از کادرهای خود که در حمله کشته شده‌اند، بسنده کرد.
روابط عمومی ساه پاسداران ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سردار سرتیپ پاسدار محمد علی الله دادی از فرماندهان شجاع، مخلص و خردمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که نقش آفرینی‌های مؤثر وی در دوران دفاع مقدس و سپس در فرماندهی سپاه الغدیر استان یزد برای همیشه ماندگار و الهام بخش نسل‌های امروز و فردای میهن اسلامی خواهد بود.»
این بیانیه مدعی شده است: «گروهی از رزمندگان و نیروهای مقاومت اسلامی همراه با سردار رشید اسلام محمد علی‌الله دادی در حین بازدید از منطقه «قنیطره» مورد حمله بالگرد نظامی رژیم صهیونیستی قرار گرفتند که بر اثر این جنایت این سردار دلاور همراه با تعدادی از اعضای حزب الله به شهادت‌ رسیدند.»
این در حالی است که گزارش برخی رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند که این افراد، در حال برنامه ریزی برای نصب سامانه موشکی در نزدیکی اسرائیل بودند.
خبر نصب سامانه موشکی را شبکه تلویزیون المیادین نزدیک به نظام سوریه و حزب الله، توسط یکی از کار‌شناسان خود، تایید کرده است.
پیش از انتشار خبرهای رسمی سایت اصولگرای «یزدی نیوز» در گزارشی که بامداد دوشنبه منتشر کرد، از کشته شدن، «سردار الله دادی» از فرماندهان عالی رتبه سپاه پاسداران و فرمانده سابق تیپ الغدیر یزد خبر داده است.
یکشنبه، هلیکوپ‌تر آپاچی اسرائیل، دو موشک به منطقه القنیطره در بلندی‌های جولان سوریه شلیک کرد.
حزب الله با انتشار بیانیه‌ای کشته شدن شش تن از نیروهای خود را تایید کرد. از این میان ۲ تن از فرمادهان بودند که عبارتند از محمد احمد عیسى که از مسئول پرونده‌های سوریه و عراق در حزب الله است و جهاد مغنیه (فرزند عماد مغنیه فرمانده سابق نظامی حزب الله).
این بیانیه افزوده که عباس ابراهیم حجازی، محمد علی حسن أبو الحسن، غازی علی ضاوی، علی حسن ابراهیم دیگر نیروهای کشته شده حزب الله در جولان هستند.
سایت خبری «تابناک» هم در گزارشی، از وجود خبرهایی از کشته شدن اعضایی از سپاه پاسداران در حمله هوایی اسرائیل خبر داده بود.

۱۳۹۳ دی ۲۶, جمعه

اعزام ۷۶۰۰ دانش‌آموز به عراق و عربستان؛ باز ماندن ۱۲۰ هزار کودک از تحصیل در سیستان و بلوچستان


مدرسه‌ای در بخش تلنگ در جنوب سیستان و بلوچستان
تقاطع: “معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش” در ایران از اعزام ۷۶۰۰ دانش‌آموز به سفرهای مذهبی برون‌مرزی از سوی این وزارت‌خانه خبر داد.

حمیدرضا کفاش روز دوشنبه (۲۲ دی-۱۲ ژانویه) با اشاره به اعزام ۵ هزار دانش‌آموز به همراه پدر یا مادرشان با اماکن مذهبی شیعیان در عراق، به خبرگزاری “فارس” گفت که طبق تفاهم‌نامه وزارت آموزش و پرورش با “سازمان حج و زیارت”، برای اعزام دانش‌آموزان به “عتبات عالیات” محدودیتی وجود ندارد.

به گفته‌ی وی، دانش‌آموزان پسر همراه با پدر و دانش‌آموزان دختر همراه با مادر خود به این سفر زیارتی اعزام می‌شوند.

آقای کفاش هم‌چنین از اعزام ۲۶۰۰ دانش‌آموز تا پایان امسال به شهر مکه در عربستان سعودی به منظور “عمره مفرده” خبر داد و افزود که اعزام این دانش‌آموزان از اواخر بهمن‌ماه آغاز خواهد شد.

اعزام دانش‌آموزان به سفرهای مذهبی توسط “وزارت آموزش و پرورش” در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس اعلام مقامات این وزارت‌خانه به دلیل کمبود اعتبار، شمار زیادی از دانش‌آموزان در ایران در مدارس غیراستاندارد و کانکسی تحصیل می‌کنند و یا به طور کلی از تحصیل بازمانده‌اند.

در همین ارتباط، مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان روز ۱۷ دی ماه اعلام کرد که «به دلیل کمبود فضای آموزشی و پراکندگی جغرافیایی تعداد ۱۲۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل در این استان وجود دارد» که «۳۷ هزار نفر از این تعداد را کودکان مقطع ابتدایی و در سنین ۶ تا ۹ سال تشکیل می‌دهند».

علی‌رضا نخعی در گفتگو با خبرگزاری “مهر” خاطرنشان کرد که “شرایط سخت” در این استان موجب شده «تا دانش‌آموزان، به طور متوسط، ۱۵ کیلومتر مسافت مدرسه تا خانه را روزانه بپیمایند در حالی که متوسط میانگین کشوری ۵ کیلومتر است».

وی با بیان این‌که فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان، “۸۰۰ هزار مترمربع” نسبت به میانگین کشور کمتر است، گفته بود که رفع این کمبود به “عزمی ملی” و “نگاه ویژه خیران مدرسه‌ساز” نیاز دارد.

پیش‌تر در نخستین روز دی‌ماه نیز مرتضی رییسی، رییس “سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور” گفته بود که بیش از ۱۲۰ هزار کلاس درس در مناطق سردسیر کشور هم‌چنان با بخاری‌های غیراستاندارد نفتی و گازی گرم می‌شوند و “اعتبارات کافی” برای “رفع این معضل” وجود ندارد.

در همین روز، عباس لامعی، مدیرکل “اداره آموزش و پرورش” استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرگزاری “ایرنا” از “کمبود فضای آموزشی” به عنوان “عمده‌ترین مشکل ساختاری” این اداره یاد کرد و گفت که «۱۷ درصد از کل مدارس این استان، نیازمند بازسازی است».

در این میان، علی‌اصغر فانی، “وزیر آموزش و پرورش”، اواخر آبان ماه اعلام کرد که وزارت‌خانه تحت مدیریتش، بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

با وجود این کمبودها، دولت ایران نه تنها سیاست اعزام دانش‌آموزان به سفرهای مذهبی را به طور جدی دنبال می‌کند که هم‌زمان با امضای تفاهم‌نامه‌ای با “حوزه‌ی علمیه”، ده‌ها هزار “روحانی” را به عنوان “مبلغ دینی” در مدارس سراسر کشور مستقر کرده است.

علی مطرتری شخصی که دروغگوئی را از پدرش یاد گرفته


پس از دیدن این ویدئو تشخیص با توسط هموطن که آخوند تا چه اندازه تورا فریب داده است وتا چه اندازی جنایتکار است میتوانید مقایسه کنید ازادیهای اجتماعی این دوران فلاکتبار را با دوران ایرانسازان پهلوی انوقت درک خواهید کرد چرا حملاتشان هنوز بعداز سی وشش سال به خاندان ایران دوست پهلوی است اینها حرامزادگان روس و انگلیس هستند که با نام دین واسلام وفروش عاشورا وتاسوعا شما را هنوز در چنگال خرافات امام زمانی نگاهداشته اند پس تفکر کن هیچ قدرتی درجهان نمیتواند ترا نجات دهد الا قدرت ملی خودت بپا خیز وبنیاد این تفکر ادمکش از بیخ وبن برکن






نظریه هانتیگتون : برخورد تمدنها


ساموئل هانتينگتون

بنا به نظريه هانتينگتون، پيوند و صف آرايی تمدن ها متعاقب پايان جنگ سرد، موجب ايجاد  گسل هايی در نظام بين المللی می شود که خود دور جديدی از منازعات جهانی را حول محور تمدنی دامن خواهد زد. بر اين اساس کشورهای عضو يک حوزه تمدنی در مبارزه با ساير تمدن ها از هم حمايت و با ديگران می ستيزند. بنا به تعريف اين پروسه می تواند به جنگ و رويارويی آمريکا با ساير حوزه های تمدنی بيانجامد.
 
آ يا هنوز نظريه  برخورد تمدن های ساموئل هانتينگتون معتبر است؟ چه بر سر پيش بينی ساموئل هانتينگتون آمده است که معتقد بود پس از کمونيسم، جهان شاهد چالش بين ايالات متحده آمريکا و تمدن های عمده دنيا خواهد شد؟

بيست سال پس از پديداری اين نظريه، آيا هنوز ميتوان گفت جنگ های آينده براساس چالش های بين غرب سکولار و مثلا تمدن اسلامی به عنوان يکی از تمدن های نه گانه مورد اشاره هانتينگتون خواهد بود؟

در اواخر دهه ۱۹۶۰ و در اوج باور جهانی که دمکراسی را حاصل توسعه صنعتی می دانستند ، ساموئل هانتينگتون انديشمند سياسی آمريکا که خود يک دموکرات بود معتقد بود که چون توسعه صنعتی خود موجب هرج و مرج می شود لذا پيش نياز جوامع سياسی موفق "نظم" است که می تواند دگرگونی اجتماعی تدريجی را موجب شود. هانتينگتون که شايد خوانندگان ايرانی کتاب موج سوم (موج سوم دموکراسی در پایانه سده  بیست - بقلم الوین تافلر )  را بياد داشته باشند، فقدان اقتدار سياسی و نظم را در سياست بين الملل يک عامل تعيين کننده می دانست.

هانتينگتون با نظريات بی نظير خود در سياست خارجی آمريکا يکيار د گر در دهه ۱۹۹۰ و به دنبال سقوط کمونيسم و اتحاد جماهير شوروی نظريه جنجالی جديدی را مطرح کرد که نظر دانشمندان و دست اندرکاران سياست عملی جهان را به خود جلب کرد.

در ۱۹۹۲ هانتينگتون با ترسيم خطوط گسل تمدن های جهانی تئوری برخورد تمدن ها را در شرايطی مطرح کرد که حرکت آينده جهان به وضوح قابل رويت نبود.

سياستگذاران ايالات متحده می خواستند نظريه در حال افول تعارضات ساختاری غرب و شرق را که برای قريب پنجاه سال برای تبيين رابطه با شرق بکاررفته بود با يک تعريف و بسته آماده برای سياستگذاری آينده جابجا کنند و ساموئل هانتينگتون نظريه چشمگيری را ارائه می داد که چالش ناپذير به نظر می رسيد. نظريه قديمی تر "نظم" ناظر بر همزيستی مسالمت آميز رژيمهای اقتدارگرا با غرب دموکراتيک بود و ديگر کاربردی نداشت. با مرگ  کمونيسم،  جهان اسلام ( و البته تمدن های ديگر) در حال برخاستن و تجديد حيات بودند و لذا برخورد های آينده با غرب از جانب اين بلوک ايدئولوژيک قدرتمند (به زعم هانتينگتون) اجتناب ناپذير مينمود.

انقلاب اسلامی در ايران، ظهور گونه ای از اسلام غرب ستيز در جهان اسلام را تسريع کرده بود. گروههای تند رو مذهبی در نقاطی از جهان اسلام شکل گرفته بودند که در قتل و يا سوء قصد عليه رهبران سياسی خود دست داشتند و يا به شدت با سياست نزديکی با غرب مخالفت می کردند.

ظهور و شکل گيری طالبان و وهابيت در پاکستان، افغانستان ونقش فزاينده عربستان سعودی در جهان اسلام، قتل انور سادات به عنوان سمبل گرايش به غرب و البته بسياری نشانه های ديگر از برخاستن بنيادگرايی اسلامی با ترکيبی متمايل به درگيری های نظامی در ابعادی جهانی حکايت می کرد.

اين تحولات انديشه هانتينگتون را به خود مشغول و در شرايطی که نظريه جايگزينی برای رويارويی شرق و غرب موجود نبود، تئوری برخورد تمدن ها را شکل داد. اين تئوری که در سالهای آغازين دهه نود برای اولين بار در قالب يک مقاله منتشر شده بود در سال ۱۹۹۶ به کتابی تبديل گريد ودر فاصله کوتاهی پس از طرح انديشه هانتينگتون حوادث يازده سپتامبراين نظريه را تا حد يک پيش بينی پيامبرگونه اعتلا داده و آنرا امری قطعی وحتمی الوقوع نشان داد.

همزمان، کوشش کوتاه مدت ريس جمهوری وقت ايران سيد محمد خاتمی برای ايجاد يک مرکز بين المللی برای "گفتگو" و نه "برخورد" بين تمدن ها بلافاصله با حمايت سازمان ملل متحد مواجه شد و برای مدتی توانست در برابر نظريه برخورد تمدن ها چالش مختصری ايجاد کند. اما، به دلايل متعدد از جمله چالش های درونی سيستم سياسی جمهموری اسلامی اين گام مهم از مرحله ابتدايی اش فراتر نرفت و حتی در ادامه تبديل به نوعی ابزار سياسی بر عليه کسانی شد که قصد نهادينه کردن گفتگوی بين تمدن ها را داشتند.

خاتمی و همفکرانش در محاق کنترل سياسی قرار گرفتند و برخی از نزديکان رييس جمهور سابق مانند مهاجرانی مهاجرت را بر ماندگاری ترجيح دادند و آنانکه ماندند هم به شدت سرکوب و يا زندانی شدند. گويی دستهايی در کاربود که می خواست درستی نظريه برخورد تمدنی را اثبات کند.

معهذا جهان اسلام فقط ايران نيست و جهانی فراتر و بزرگتر از ايران است که خود از درون در حال استحاله بوده و هست و همين استحاله درونی جهان اسلام به نحوی که توضيح خواهيم داد موجب کاهش اعتبار نظريه برخورد تمدن ها شد.

در سال ۲۰۰۷باراک اوباما به رياست جمهوری ايالات متحده آمريکا انتخاب شد. وی که شايد هنوز به نظريه برخورد تمدن های هانتينگتون فکر می کرد اولين تماس های سياست بين المللی اش را به جهان اسلام تخصيص داد. درست يک سال پس از انتخاب اوباما، ساموئل هانتينگتون در ۸۱ سالگی در دسامبر ۲۰۰۸ بر اثر بيماری در گذشت.

او که استاد دانشگاه هاوارد، و برای مدتی پرزيدنت انجمن دانشمندان علوم سياسی آمريکا  بود بيشترين تاثير را در سياست گذاری ايالات متحده داشته و در مقاطع گوناگون با طرح نظريه های انقلابی در روابط بين الملل تاثير گذاشته است.

اما هانتينگتون آنقدر زنده نماند تا ببيند چگونه دگرگونيهای جهان عرب و آنچه که بعد ها بهارعربی نام گرفت نظريه برخورد تمدنی وی را به چالش گرفت وموجب استحاله آن شد. اگرچه می توان ادعا کرد طرح نظريه هم در جای خود موجب استحاله تمدن های غرب ستيز گرديد و در نتيجه راهکارهای ميانه ای از آن متولد شد که تا به امروز ادامه دارد و در حال دگرگون سازی تمدن ها است. انديشه هانتينگتون موجب بروز انديشه های معارض و موافق بسياری شد. برخی بطور کلی با اصل نظريه و امکان وقوع آن مخالف هستند و برخی ديگر هنوز و کاملا با امکان عملی شدن آن  موافقت دارند.

در نظريه هانتينگتون از نه تمدن نام برده می شود.( تمدن های غربی، چينی، اسلامی، هندی، ارتدکس، آمريکای لاتين، آفريقايی، بودايی، و ژاپنی) ولی بر اساس برخی مطالعات آماری در عمل و طی دهسال اول از عمر نظريه در خلال بيش از ۵۰۰ منازعه که در جهان رويداد فقط سه تمدن اسلامی، غرب، و ارتدکس بيشتر از بقيه تمدن ها درگيرمنازعه بوده اند. البته مطالعات و آمارهای موجود نشان نمی دهد که ماهيت اين منازعات الزامآ بين اسلام بر عليه غرب ويا غرب بر عليه بقيه تمدن ها بوده باشد - اگرچه غرب در بسياری از منازعات مشارکت داشته است. برخی تحقيقات نيمه تمام، نشان می دهد که مثلا منازعه غرب برعليه ديگر تمدن ها کمتر از منازعه تمدن های ارتدکس با اسلام بود. همين نتيجه گيری ها موجب تضعيف وترديدو تشکيک در نظريه هانتينگتون گرديده است.

در سالهای اخير مطالعاتی در مورد چگونگی اين نظريه در حيطه عمل و سياست بين الملل انجام شد. نتايج موافق و مخالف زيادی مطرح و مورد بررسی آماری قرار گرفت. ذکر جزييات اين مطالعات در اين مختصر مقدور نيست ولی با در نظر گرفتن مطالعات آماری انجام شده، وهمچنين با نگاهی به سير تحولات خاور ميانه در چند سال اخير، اميد ها و هراس های برآمده از متن "بهار عربی"، استحاله ماهوی رژيم هايی مانند عراق، افغانستان و حتی عربستان سعودی می توان نتيجه گرفت که هرچند نظريه هانتينگتون زمينه های مساعدی را برای تبيين روابط بين الملل در دهه آخر قرن بيستم و آغاز قرن بيست و يکم ارايه داده است ولی نتوانسته در حيطه عمل تبديل به يک استراتژیِ عملياتی بشود.

در بسياری موارد غرب ستيزی تاکتيکی برای چانه زنی و امتياز گيری بوده و به قصد خط کشی های استراتژيک و دراز مدت بکار نرفته است. دربرخی از موارد که منازعه از غرب آغاز شده نيز انگيزه تمدنی دليل آغاز منازعه نبوده است.

در پاره ای ديگر از مطالعات انجام شده کفه ترازو در جهت تاييد نظريه هانتينگتون سنگينی کرده ولی عوامل گوناگونی مانند ائتلاف ها، اتحادهای سياسی- نظامی، صف بندی ها و مرزبندی های اقتصادی و غيره بايد با دقت مورد مطالعه قرار گيرد تا بتوان به نحو قاطع در مورد قبول نظريه هانتينگتون در حيطه عملی رای داد.

اگر ادعای هانتينگتون وقوع منازعه بين تمدن ها باشد در آنصورت بخش عمده ای از منازعات که بين دولت ها و در داخل يک حوزه تمدنی صورت گرفته خود بخود بر خلاف نظريه هانتينگتون است و عدم صحت آن را ثابت می کند چرا که بنا بر اين نظريه منازعات بايد بين تمدن ها رخ بدهد و نه در درون تمدن ها.

هنوز نقاط خاکستری فراوانی وجود دارد که نشان می دهد نظريه برخورد تمدن ها ابزار مناسبی برای  تبيين روابط بين ملت ها نيست و پاسخ مشخصی برای  سوالات بيشماری ارائه نمی کند. مثلا وقتی کشورهای مسلمان در نوعی جهت گيری نظامی ائتلاف های بزرگ غرب بر عليه يک کشور مسلمان ديگر شرکت يا آن را تائيد و يا تائيد ضمنی می کنند (ليبی، سوريه، يا  يمن و مصر) آيا در يک منازعه تمدنی همسو با غرب شرکت کرده اند؟ و اگر پاسخ مثبت است چگونه يک کشور مسلمان که در طبقه بندی هانتينگتون جزيی از تمدن اسلامی محسوب ميشود و حسب تعريف بايد با کشورهای اسلامی ائتلاف کند در عمل به صف غرب يا آمريکا می پيوندد؟  مواردی مانند همسويی عربستان با غرب درخصوص بحرين آيا منازعه تمدنی محسوب می شود يا بين دولت های يک تمدن و بسيار سوالات ديگر که برايشان جواب مشخصی وجود ندارد.

آنچه در حال حاضر می توان گفت اين است که برخورد تمدن ها به عنوان يک نظريه در يک مقطع زمانی مناسب مطرح شده ولی در عمل گرايش نظام بين المللی در جهت فاصله گيری از تحقق آن بوده و مواردی هم که رخ داده به حد و اندازه ای نبوده است که بتوان با توسل به آن موارد  به طور قاطع عملياتی شدن نظريه را تاييد کرد. از طرف ديگرو عليرغم ترديد های موجود، دلايل قانع کننده ای هم وجود ندارد که بتوان امکان بروز منازعات تمدنی را در آينده نيز بکلی منتفی دانست.    

------------------------------------------
* دکترجليل روشندل استاد علوم سياسی و مدير مطالعات امنيت در دانشگاه کارولينای شرقی در آمريکا است. وی در مراکز مطالعاتی مختلفی مانند دانشگاه استنفورد، دوک، يوسی ال ای و دانشگاه تهران سابقه تدريس و پژوهش داشته است. 

۱۳۹۳ دی ۲۵, پنجشنبه

خالیبندی دو رهبر


دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در مقاله مشترکی وعده دادند که جبهه‌ای متحد علیه تندرو‌ها تشکیل دهند. 

این مقاله در شماره امروز پنجشنبه ۱۵ ژانویه روزنامه برتانیایی «تایمز» منتشر شده است. 

در این مقاله که در آستانه سفر کامرون به آمریکا نوشته شده، آمده است که امنیت برای بهبود وضعیت اقتصادی مهم است و دو کشور برای از میان بردن تروریسیم، با یکدیگر همکاری خواهند کرد. 

کامرون و اوباما در مقاله خود تاکید کردند: «به فعالیت مشترک علیه کسانی که ارزش‌ها و روش زندگی ما را تهدید می‌کنند، ادامه خواهیم داد.» 

نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهوری آمریکا افزودند: «هنگامی که آزادی‌های ما در پاریس هدف حمله‌ای نفرت انگیز قرار گرفت، جهان یکصدا پاسخ داد.» 

آن‌ها تاکید کردند: «این قاتلان وحشی و اندیشه‌شان که سعی می‌کند کشتن بی‌گناهان را توجیه کند، از میان خواهیم برد.» 

این مقاله چند روز پس از حملات مرگبار در پاریس پایتخت فرانسه منتشر می‌شود که علاوه بر مهاجمان، ۱۷ قربانی گرفت؛ حملاتی که با حمله مسلحانه به نشریه طنز «شارلی ابدو» آغاز شد.

دیوانه ای در بالکن :حرفهایش را همه دوپهلو میزند واز حماقت ملت استفاده میکند


قانونگذاران آمریکایی در پی تشدید تحریم های ایران




سناتور باب کراکر رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اعلام کرد که دو تن از قانونگذاران که یکی جمهوری خواه و دیگری دموکرات هستند، برای ارائه طرحی به منظور افزایش تحریم‌های ایران، پیش خواهند رفت؛ این در حالی است که کاخ سفید هشدار داده بود چنین اقدامی می‌تواند در مقابل مذاکرات هسته‌ای جاری با ایران، ایجاد مانع کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، باب کراکر گفت که دو قانونگذار که می‌گویند نگرانند مذاکره کنندگان در دولت آمریکا، موضع محکمی در مقابل تهران اتخاذ نکنند، در پی آن هستند تا پیش نویس قانون دیگری تهیه کنند که هرگونه توافق نهایی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران را، به موافقت کنگرده منوط کند.

مارک کِرک سناتور جمهوری خواه و رابرت منندز سناتور دموکرات، آخرین اصلاحات را بر طرحی اعمال می‌کنند که خواستار افزایش تحریم‌ها بر ایران در صورت دست نیافتن به توافق نهایی هسته‌ای با این کشور تا پایان ۳۰ ژانویه است.

کراکر که عضو کمیسیون مالی مجلس سنای آمریکا نیز هست گفت که این کمیسیون قرار است سه شنبه برای بررسی مساله تحریم‌های ایران، جلسه تشکیل دهند.
کِرک و منندز طرح افزایش تحریم‌های ایران را دسامبر ۲۰۱۳ ارائه داده بودند اما آن هنگام مجلس سنا که اکثریتش در دست دموکرات‌ها بود، این طرح را به رای نگذاشت. هم اکنون دموکرات‌ها پس از شکست سنگین در انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر گذشته، اکثریت را از دست دادند. کاخ سفید اصرار دارد که در حال حاضر، قانونی برای افزیش تحریم‌های ایران تصویب نشود حتی اگر بخواهد تحریم‌ها در صورت دست نیافتن به توافق نهایی، تشدید شود. دولت اوباما نگران است چنین مصوبه‌ای به عقب نشینی ایران از مذاکرات یا ایجاد مانع در مسیر گفت‌و‌گو‌ها بینجامد.

اکنون جمهوری خواهان با ۵۴ کرسی، در مقابل ۴۶ کرسی دموکرات‌ها، اکثریت مجلس سنای آمریکا را در دست دارند. با این وجود کراکر می‌گوید که مطمئن نیست بتوان آرای لازم برای تصویب این طرح که ۶۷ رای است، بسیج کرد؛ آرایی که برای جلوگیری از هرگونه وتوی قانون توسط رئیس جمهوری لازم است. 

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، از حزب دموکرات است. 

کراکر ادامه داد که جمهوری خواهان آماده هستند تا به اوباما آزادی لازم را در جنگ علیه تندروهای گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در صورت درخواست او، بدهند. 

او افزود: «اما جمهروی خواهان می‌خواهند کاخ سفید طرحی ارائه دهد.»

۱۳۹۳ دی ۲۱, یکشنبه

سخنان شاهنشاه آریامهر با هموندان کنگره - 1351


اعلحضرت محمدرضا شاه پهلوی - خلیج فارس و یهودیان : اگر معتقد باشیم دیگران ما را نجات دهند سخت دراشتباه هستیم


افتتاح سد دزخوزستان توسط اعلیحضرت محمد رضا شاه پهلوي در سال 1341


قابل توجه زنان ایرانی که در سال 57 اصرار داشتند تا بزیر چادر وبزمان فاشیسم اسلامی بازگردند ببینند وبه حال خود بگریند


هرگز نخواب کوروش


سخنرانی‌ اعلیحضرت محمد رضا شاه پهلوی ۳ بهمن 1351


اپوزسیون خارج از کشور تا کی باید بیخیال وبی اثر باشد طوریکه ظریف الدوله بتواند براحتی به رایزنی بپردازد غیرتمان کجا رفته

وزیر خارجه ایران چهارشنبه با همتای آمریکایی خود در ژنو مذاکره می‌کند. او برنامه‌های دیگری نیز در سفر به اروپا دارد که جزئیات آنها روشن نیست. قرار است ظریف در تهران با معاون وزیر خارجه روسیه مذاکره کند.

.14
مذاکرات هسته‌ای میان نمایندگان جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان) دو هفته‌ی دیگر (۲۵ تا ۲۷ ژانویه) با دیدار معاونان وزارت خارجه ایران و آمریکا در ژنو از سر گرفته می‌شود.
پیش از این دیدار، مذاکرات دیگری نیز انجام خواهد شد که گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو حساس‌ترین آن ارزیابی می‌شود. زمان ملاقات جان کری و محمد جواد ظریف روز چهارشنبه، ۲۴ دی/ ۱۴ ژانویه اعلام شده است.
سفر پر ابهام اروپایی ظریف
ظریف روز یک‌شنبه پس از رایزنی با همتای قبرسی خود در یک نشست مشترک خبری گفت: «حضورم در ژنو فقط برای مذاکره با وزیر خارجه آمریکاست اما اینکه چقدر در اروپا باشم بستگی به سایر برنامه‌هایم در سفر به اروپا دارد که بعد از مذاکرات ژنو است.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا وزیر خارجه ایران می‌گوید، "هدف از این مذاکرات این است که ببینیم می‌شود مذاکرات را تسریع کنیم و به جلو حرکت دهیم".
ظریف که پیش از این درباره آینده مذاکرات هسته‌ای خوش‌بینانه‌تر اظهار نظر می‌کرد درباره نتایج احتمالی گفت‌وگو با جان کری گفته است: «باید دید تا چه اندازه این مذاکرات برای رسیدن به راه‌حل مفید است. ما میزان مفید بودن این مذاکرات را همواره بررسی می‌کنیم.»
ظاهرا بر همین اساس، سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران درباره دیگر مقصدهای سفر اروپایی خود سکوت کرده و مدت زمان این سفر را نامشخص عنوان می‌کند.
توقع ایران از "دوستان روسی"
عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به ملاقات خود با معاون وزیر خارجه روسیه در تهران خاطر نشان کرد که ایران توقع دارد "دوستان روسی نقش مثبتی" در مذاکرات هسته‌ای ایفا کنند.
به گفته‌ی عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران قرار است سرگئی ریابکوف، نماینده‌ی روسیه در مذاکرات هسته‌ای روز دوشنبه (۲۲ دی) به تهران سفر کند.
یک روز پیش از نشست خبری ظریف، همتای آمریکایی او در مونیخ با پادشاه عمان، سلطان قابوس که نقش مهمی در میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن بر عهده دارد دیدار و گفت‌وگو کرد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، مذاکرات هسته‌ای با ایران و حمله‌های تروریستی اخیر در پاریس از محورهای اصلی مذاکرات کری و قابوس بوده است. پادشاه عمان از شش ماه پیش برای مداوا در آلمان به سر می‌برد.
هفته‌ی گذشته اسلامگرایان افراطی در دو حمله تروریستی به دفتر نشریه "شارلی ابدو" و یک مرکز خرید یهودیان ۱۵ نفر را به قتل رساند و عده‌ای را مجروح کردند.
دور بعدی مذاکرات هسته‌ای میان نمایندگان جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ از پنجم تا هفتم بهمن‌ماه در ژنو انجام می‌شود
دور بعدی مذاکرات هسته‌ای میان نمایندگان جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ از پنجم تا هفتم بهمن‌ماه در ژنو انجام می‌شود
واکنش به ترورهای پاریس و گزارش اشپیگل
وزیر خارجه ایران با محکوم کردن حمله‌های تروریستی در فرانسه گفت: «معتقدیم که این اقدامات با اسلام و اسلام‌خواهی ارتباطی ندارد و اثری جز آسیب زدن به وجهه اسلام و مسلمانان در دنیا نداشته و ندارد بنابراین مقابله با این حرکت‌ها مستلزم پاسخی همه‌جانبه، مشترک و با اجماع جهانی است و باید برخوردهای دوگانه با بحث تروریسم متوقف شود.»
روز یک‌شنبه در مراسمی که تاکنون به این شکل سابقه نداشته سران و مقام‌های ارشد بیش از ۴۰ کشور جهان در همایش عظیم سوگواری در پاریس همبستگی خود را با شهروندان فرانسه، و در محکومیت ترور و دفاع از آزادی به نمایش ‌گذاشتند.
محمد جواد ظریف در بخش دیگری از نشست خبری مشترک با همتای قبرسی خود، به گزارش هفته‌نامه "اشپیگل" درباره همکاری احتمالی ایران با یک مرکز هسته‌ای در سوریه واکنش نشان داد و آن را مضحک خواند.
اشپیگل در تازه‌ترین شماره خود (۱۰ ژانویه) با استناد به اطلاعات منابع امنیتی از برنامه‌‌ای محرمانه برای ساخت و گسترش تاسیسات اتمی در سوریه خبر داده بود که ظاهرا کارشناسان کره‌شمالی و شماری از اعضای سپاه پاسداران با آن همکاری می‌کنند.
ظریف درباره این گزارش گفته است: «ادعای این مجله یکی از تلاش‌هایی است که برای ایجاد توهم در سطح بین‌الملل و نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفته است. آنها سعی دارند با این اخبار به هراس‌افکنی در سطح بین‌الملل نسبت به ایران بپردازند.»

صالحی: ۱+۵ در وین ناگهان عقب کشید

به گزارش دویچه وله

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید در دور گذشته مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۵+۱، دو طرف تقریبا به تفاهم کامل رسیده بودند اما اتفاقی افتاد که طرف مقابل یک دفعه عقب‌نشینی کرد.
علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران شامگاه شنبه (۲۰ دی/ ۱۰ ژانویه) در گفت‌وگویی با شبکه اول تلویزیون دولتی ایران ادعا کرده که در دور پیشین مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، دو طرف تقریبا به تفاهم رسیده بودند، اما اتفاقی افتاد که طرف مقابل یک دفعه عقب‌نشینی کرد.

آخرین دور مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ در ماه نوامبر ۲۰۱۴ در وین انجام شد اما به توافق مورد انتظار نرسید. این مذاکرات سپس هفت ماه دیگر، تا اول ژوئیه ۲۰۱۵ (تیرماه ۱۳۹۴) تمدید شد. صالحی می‌گوید دخالت اسرائیل موجب عقب‌نشینی غرب و شکست این مذاکرات شد.

صالحی گفت: «نتانیاهو در اظهاراتی به صراحت دو سه روز بعد از اعلام تمدید مذاکرات گفت که ما نگذاشتیم آن‌ها (ایران و ۱+۵) به تفاهم برسند و جان کری اعلام کرد که ما کاملا در هماهنگی با رژیم اسرائیل هستیم.»

اسرائيل یکی از کشورهایی است که با پروژه‌های اتمی ایران سرسختانه مخالفت می‌کند. علت این مخالفت، دشمنی و اظهارات ضد اسرائیلی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران ذکر ‌می‌شود.


محمود احمدی‌نژاد در نخستین سال ریاست جمهوری خود (۱۳۸۴) به اظهارات آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «همانطور كه امام فرموده‌اند، اسرائيل بايد از صفحه روزگار محو شود.»

دولت حسن روحانی از آغاز فعالیت‌اش در تابستان گذشته، از لفاظی‌های ضداسرائیلی دوره احمدی‌نژاد فاصله گرفته است.

صالحی در گفت‌وگوی خود با تلویزیون دولتی ایران به موضوع‌های مورد مذاکره کنونی ایران و غرب نیز اشاره کرد و گفت: «الان حجم غنی‌سازی و تولیدمان در یک سال مورد بحث است. ما در حال حاضر ۹ هزار سانتریفیوژ داریم که کار می‌کنند و سالانه دو و نیم تن اورانیوم غنی می‌کند در حالی که اورانیوم غنی‌شده مورد نیاز ما سالی ۳۰ تن است اما آنها به این میزان هم رضایت نمی‌دهند و می‌گویند این میزان زیاد است و باید تعداد سانتریفیوژها را کم کنید و اورانیوم‌های غنی شده تا ۵ درصد را تبدیل کنید.»

صالحی درباره موضوع انتقال سوخت ایران به روسیه گفت: «جمهوری اسلامی ایران فعلا این مسأله را تکذیب کرده است. در این مسأله باید دید تعریف از سوخت چیست چرا که هنوز مسائل روشن نیست.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس اخیرا در گزارشی نوشت، ‌ایران و آمریکا به توافقی موقت دست یافته‌اند که بر اساس آن قرار است تهران بخش اعظم مواد هسته‌ای قابل استفاده برای ساخت تسلیحات اتمی را به روسیه انتقال دهد.

اختلاف در ایران بر سر مذاکرات

از سوی دیگر یکی از دیپلمات‌های آمریکایی که سابق بر این در تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا حضور داشت، می‌گوید میان مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران بر سر مذاکرات اختلاف وجود دارد.

"رابرت آینهورن" مذاکره کننده هسته‌ای سابق آمریکا به پایگاه خبری "المانتیور" گفته است، پیشرفت در مذاکرات مستلزم تصمیم‌گیری مقام‌های ایران درباره تن دادن به برخی سازش‌ها در این مذاکرات است که به نظر او هنوز انجام نشده است.

به گفته این دیپلمات آمریکایی، این امر نشان‌دهنده اختلاف‌نظرهای سیاسی در تهران به ویژه میان حسن روحانی رئیس جمهور ایران و دیگر کانون‌های قدرت در این کشور است.

"رابرت آینهورن" افزوده: «من معتقدم که این اختلاف‌نظرها در ایران مانعی بر سر راه مذاکرات هسته‌ای است و مذاکره‌کنندگان انعطاف لازم را برای سازش در مذاکرات از خود نشان نمی‌دهند.»

حسن روحانی اخیرا در اظهارنظری درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: «اصول و آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست». ناظران این اظهارنظر را بازتابی از اختلاف‌نظر میان او دیگر کانون‌های قدرت ارزیابی کردند.

چند روز بعد آیت‌الله خامنه‌ای در واکنش به این سخن روحانی گفت: «دشمن فعلاً به صراحت با آرمان‌ها کاری ندارد اما اگر عقب‌نشینی بشود بعداً سراغ آرمان‌ها هم می‌آید.»

مذاکرات هسته‌ای از سوی ایران زیرنظر مستقیم آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و در چارچوب مرزهایی که او تعیین می‌کند، انجام می‌شود.

تکذیب گزارش اشپیگل

روز یکشنبه (۲۱ دی / ۱۱ ژانویه) محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گزارش هفته‌نامه آلمانی "اشپیگل" را که از فعالیت اتمی سوریه با همکاری ایران خبر داده بود، تکذیب کرد .

مجله "اشپیگل" در آخرین شماره خود (۱۰ ژانویه / ۲۰ دی) از برنامه‌‌ای محرمانه برای ساخت و گسترش تاسیسات اتمی در سوریه خبر داد. اشپیگل اعلام کرد که از طریق منابع امنیتی به این اطلاعات دست یافته است.

جواد ظریف در واکنش به گزارش اشپیگل گفت: «ادعای این هفته‌نامه یکی از تلاش‌هایی است که برای ایجاد توهم در سطح بین‌المللی و تصور نگرانی از جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌شود.»

ظریف تاکید کرد: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که چه در ایران و چه در هر نقطه دیگری از جهان مخالف سلاح هسته‌ای هستیم و بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری هیچ گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهیم بود.»

براساس گزارش اشپیگل، مرکز اتمی سوریه در نزدیکی شهر حمص قرار دارد. گفته می‌شود که بخش اصلی این تاسیسات، زیرزمین ساخته شده و به شبکه برق نیز متصل است. بنا به این گزارش، این تاسیسات در منطقه کوهستانی صعب‌العبور "قصیر" (Kusair) واقع شده و تنها دو کیلومتر از مرز لبنان فاصله دارند.

حفاظت این منطقه بر عهده نیروهای حزب‌الله لبنان قرار دارد. اشپیگل می‌نویسد پس از شنود تماس‌های تلفنی اعضای حزب‌الله، روشن شده است که در این تاسیسات زیرزمینی، اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز فعالیت می‌کنند.