صفحات

۱۳۹۳ دی ۱۴, یکشنبه

تازه‌ترین پژوهش‌ها: «بد شانسی» عامل دو سوم سرطان‌ها


درباره دلایل بیماری سرطان و انواع آن، سخن بسیار گفته شده است؛ از ارثی بودن گرفته تا قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا؛ همچنین از محیط عامل تا مواد غذایی و روش زندگی. اما آخرین نتایج پژوهش‌ها می‌تواند بر بسیاری از نتیجه گیری‌های پیشین، خط بطلان بکشد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پژوهشگران می‌گویند که تنها «بد شانسی» می‌تواند نقشی اصلی در مشخص کردن کسانی داشته باشد که مبتلا به سرطان می‌شوند یا نمی‌شوند. آن‌ها می‌گویند که دو سوم ابتلا به انوع سرطان‌ها، در نتیجه جش‌های رندومی ژنی است و نه دلایل وراثتی یا عادت‌های مضر همچون سیگار کشیدن.

تغییرات و جهش‌های رندومی

پژوهشگران می‌گویند که تغییرات رندومی در دی. ان.‌ای در بخش‌های مختلفی از بدن هنگام تقسیم شدن سلول‌ها، دلیل اصلی انواع سرطان است. آن‌ها اقدام به بررسی ۳۱ نوع مختلف سرطان کردند که ۲۲ نوع را یافتند که به همین دلیل به وجود آمده است. از جمله سرطان‌های خون، پانکراس، استخوان، بیضه، تخمک و نخاع که تا حد بالایی به جهش‌های رندومی باز می‌گردد. 

پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیده‌اند که نه نوع سرطان دیگر از جمله غدد لنفاوی، لوله مقعد، پوست و ریه، به میزان بسیار زیادی به عوامل ارثی، محیط یا قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا باز می‌گردد. 

به طور اجمالی، ۵۶درصد از سرطان‌ها به تحولات رندومی ژن‌ها باز می‌گردد.

در پی بد شانسی باشید!

در همین راستا، دکتر پرت فوگلشتاین کار‌شناس غدد در دانشکده پزشکی دانشگاه هاپکینز بالتیمور، در تحقیقی که برای نشریه «سانیس» به همراه کریستیان توماسیتی دانشمند ریاضیات زیست‌شناسی دانشکان هاپکینز انجام داده، نوشته است: «هنگامی که کسی مبتلا به سرطان می‌شود، دیگران فورا از دلیل می‌پرسند.» 

او افزوده است: «آن‌ها می‌خواهند معتقد شوند که ابتلا دلیل دارد. اما دلیل واقعی در بسیاری از موارد سرطان، به رفتارهای غلط یا قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا باز نمی‌گردد بلکه دلیل تنها بد شانسی شخص است.»

هیچ نظری موجود نیست: