مدرسهای در بخش تلنگ در جنوب سیستان و بلوچستان
تقاطع: “معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش” در ایران از اعزام ۷۶۰۰ دانشآموز به سفرهای مذهبی برونمرزی از سوی این وزارتخانه خبر داد.حمیدرضا کفاش روز دوشنبه (۲۲ دی-۱۲ ژانویه) با اشاره به اعزام ۵ هزار دانشآموز به همراه پدر یا مادرشان با اماکن مذهبی شیعیان در عراق، به خبرگزاری “فارس” گفت که طبق تفاهمنامه وزارت آموزش و پرورش با “سازمان حج و زیارت”، برای اعزام دانشآموزان به “عتبات عالیات” محدودیتی وجود ندارد.
به گفتهی وی، دانشآموزان پسر همراه با پدر و دانشآموزان دختر همراه با مادر خود به این سفر زیارتی اعزام میشوند.
آقای کفاش همچنین از اعزام ۲۶۰۰ دانشآموز تا پایان امسال به شهر مکه در عربستان سعودی به منظور “عمره مفرده” خبر داد و افزود که اعزام این دانشآموزان از اواخر بهمنماه آغاز خواهد شد.
اعزام دانشآموزان به سفرهای مذهبی توسط “وزارت آموزش و پرورش” در حالی صورت میگیرد که بر اساس اعلام مقامات این وزارتخانه به دلیل کمبود اعتبار، شمار زیادی از دانشآموزان در ایران در مدارس غیراستاندارد و کانکسی تحصیل میکنند و یا به طور کلی از تحصیل بازماندهاند.
در همین ارتباط، مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان روز ۱۷ دی ماه اعلام کرد که «به دلیل کمبود فضای آموزشی و پراکندگی جغرافیایی تعداد ۱۲۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل در این استان وجود دارد» که «۳۷ هزار نفر از این تعداد را کودکان مقطع ابتدایی و در سنین ۶ تا ۹ سال تشکیل میدهند».
علیرضا نخعی در گفتگو با خبرگزاری “مهر” خاطرنشان کرد که “شرایط سخت” در این استان موجب شده «تا دانشآموزان، به طور متوسط، ۱۵ کیلومتر مسافت مدرسه تا خانه را روزانه بپیمایند در حالی که متوسط میانگین کشوری ۵ کیلومتر است».
وی با بیان اینکه فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان، “۸۰۰ هزار مترمربع” نسبت به میانگین کشور کمتر است، گفته بود که رفع این کمبود به “عزمی ملی” و “نگاه ویژه خیران مدرسهساز” نیاز دارد.
پیشتر در نخستین روز دیماه نیز مرتضی رییسی، رییس “سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور” گفته بود که بیش از ۱۲۰ هزار کلاس درس در مناطق سردسیر کشور همچنان با بخاریهای غیراستاندارد نفتی و گازی گرم میشوند و “اعتبارات کافی” برای “رفع این معضل” وجود ندارد.
در همین روز، عباس لامعی، مدیرکل “اداره آموزش و پرورش” استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرگزاری “ایرنا” از “کمبود فضای آموزشی” به عنوان “عمدهترین مشکل ساختاری” این اداره یاد کرد و گفت که «۱۷ درصد از کل مدارس این استان، نیازمند بازسازی است».
در این میان، علیاصغر فانی، “وزیر آموزش و پرورش”، اواخر آبان ماه اعلام کرد که وزارتخانه تحت مدیریتش، بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد.
با وجود این کمبودها، دولت ایران نه تنها سیاست اعزام دانشآموزان به سفرهای مذهبی را به طور جدی دنبال میکند که همزمان با امضای تفاهمنامهای با “حوزهی علمیه”، دهها هزار “روحانی” را به عنوان “مبلغ دینی” در مدارس سراسر کشور مستقر کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر