صفحات

۱۳۸۹ بهمن ۱۷, یکشنبه

تظاهرات مردمی در مصر کاهش یافته و زندگی در آن کشور به تدریج به حال عادی خود باز می گردد

لاشخوران مقام ولایت ازونا با حمله وحشیانه خود بمردم ایران روی یزید وشمر وخولی را سفید کردند آنها ثابت کردند که قائله کربلا جوکی بیش نبوده زندا باد ارمش مصر که ضمن حفظ امنیت به رویدادهای داخلی دخالتی نکرد


تظاهرات مردمی در مصر کاهش یافته و زندگی در
آن کشور به تدریج به حال عادی خود باز می گردد

6 فوریه 2011
  
   تظاهرات شبانه در میدان التحریر متوقف شده و شمار معترضان بسیار کاهش یافته است (آرشیو)

در سیزدهمین روز از هنگام آغاز تظاهرات گسترده مردمی در مصر و مطرح ساختن خواسته کناره گیری فوری پرزیدنت مبارک، در ساعات ظهر امروز (یک شنبه 17 بهمن ماه – 6 فوریه) جمعیت بسیار کمتری در میدان التحریر در قاهره دیده می شد و فعالیت در بسیاری از نقاط شهر و امور کشوری به تدریج به حال عادی خود باز می گردد.
افراد ارتش و پلیس مصر (که دوباره به صحنه آمده اند) رفت و آمد خودروها در اطراف میدان را هدایت می کنند و در عین حال به کسی اجازه وارد شده به میدان را نمی دهند. ارتش همه ورودی ها به میدان را بسته و به کسی اجازه ورود به آن جا داده نمی شود.
در آخرین گزارش ها از قاهره گفته شده که مغازه های بسیاری بازگشائی شده و بانک ها نیز کار خود را از سر گرفته اند.
هم زمان، در حالی که تا دیروز پرزیدنت باراک اوباما خواهان کناره گیری فوری پرزیدنت مبارک بود، اکنون خود مقامات آمریکائی و اتحادیه اروپا و دبیرکل سازمان ملل با تغییر 180 درجه ای مواضع خود، توصیه می کنند که رئیس جمهوری مصر شتاب نکند، زیرا آن کشور دچار هرج و مرج خواهد شد – و این همان استدلالی است که پرزیدنت مبارک پیشتر اقامه کرده و گفته بود به همین علت قصد دارد تا آخرین روز دوران ریاست جمهوری در سمت خود بماند.
آمریکا و دبیرکل سازمان ملل: «مبارک عجله نکند»
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، امروز (یک شنبه) ضمن آن که تاکید کرد کناره گیری پرزیدنت مبارک نباید شتاب زده و بدون برنامه باشد، از بازتاب تنش سیاسی در مصر بر روند صلح اسرائیل و فلسطینیان ابراز نگرانی کرد و یادآور شد که رئیس جمهوری مصر در پیشبرد صلح بسیار موثر بوده و نقش ارزنده ای ایفاء کرده که اگر اکنون کنار گذاشته شود، روند صلح نیز با مشکل روبرو خواهد گردید.
بان کی مون که برای شرکت در همایش بین المللی امنیت جهانی در شهر مونیخ آلمان به سر می برد، در ادامه سخنان خود در عین حال گفت: تغییر حکومت در مصر امری است که به خود ملت آن کشور بستگی دارد و آنان هستند که می توانند درباره آینده سیاسی کشور خویش تصمیم بگیرند. ولی در هر حال، تغییر حکومت باید به صورت منظم و آرام صورت گیرد و هرج و مرج به دنبال نداشته باشد.
پیشتر نیز فرانک ویزنر سفیر پیشین ایالات متحده در مصر که به ماموریت پرزیدنت اوباما به قاهره فرستاده شده بود تا بر پرزیدنت مبارک فشار آورد که بدون فوت وقت قدرت را ترک گوید، در آخرین مصاحبه تلویزیونی خویش که شب گذشته (شنبه) پخش شد، به صراحت گفت که رئیس جمهوری مصر نباید شتابزده عمل کند و انتقال قدرت باید با سنجیدگی و به صورت منظم انجام گیرد.
شمار زیادی از سیاستمداران آمریکائی در روزهای اخیر از شیوه کار پرزیدنت اوباما به شدت انتقاد کرده و به او هشدار داده بودند که اگر در شرائط کنونی پرزیدنت مبارک کناره گیری کند، هرج و مرجی ایجاد خواهد گردید که ممکن است موجب تسلط اخوان المسلمین و افراط گرایان دیگر بر قدرت شود.
قطع صادرات گاز طبیعی مصر، موجب اشکال در اسرائیل
روزنامه الاهرام چاپ قاهره امروز نوشت که شماری از افراد حزب الله لبنان و حماس که از زندان های مصر گریخته و به غزه و لبنان پناهنده شده بودند، اکنون به مصر بازگشته اند تا دوباره به عملیات تروریستی بپردازند و آتش اعتراض را دوباره شعله ور سازند. الاهرام همچنین ادعا کرد که افراد حزب الله وابسته به حکومت ایران قصد دارند در رفت و آمد آزاد کشتی ها از کانال سوئز اخلال کرده و به خرابکاری و انفجار دست بزنند.
با آن که این خبر هنوز از جانب منابع دیگر مورد تائید قرار نگرفته، و برخی ارزیابی می کنند که دولت مصر با انتشار این گونه گزارش ها می خواهد دنیا را از اخوان المسلمین و دیگر افراط گرایان اسلامی بهراساند، ولی انفجار روز گذشته (شنبه) در شاه لوله گاز مصر به اردن می تواند نشان آن باشد که چنین احتمالی بسیار جدی است.
انفجار روز گذشته، قطع صادرات گاز مصر به اسرائیل را نیز (به علل ایمنی) به دنبال داشت که اگر در روزهای آینده ادامه یابد، ممکن است تامین سوخت برای نیروگاه های اسرائیل را با اشکال روبرو سازد.
بسیاری از گروه های اوپوزیسیون مصر در طول سال ها از دولت قاهره خواسته بودند از فروش گاز طبیعی به اسرائیل خودداری ورزد.
گرچه اسرائیل خود را برای چنین احتمالی آماده ساخته و راهکارهائی تدارک دیده، ولی انتقال نیروگاه ها به مصرف گازوئیل یا ذغال سنگ به جای گاز طبیعی، به مدت زمان نیاز دارد.
آگاهان می گویند: کاهش شمار تظاهرکنندگان در میدان التحریر علل متنوع و متعددی دارد و در هر حال نشان می دهد که حکومت پرزیدنت مبارک آن گونه که برخی انتظار داشتند، چندان لرزان نیست و مخالفان نیز از قدرتی که تظاهرکنندگان در تونس نشان دادند برخوردار نیستند.
آگاهان می گویند که از یک سو آثار خستگی در تظاهرکنندگان دیده می شود و از سوی دیگر، اقداماتی که دولت به عمل آورده، و از جمله اعلام انحلال حزب دولتی مصر و کناره گیری پرزیدنت مبارک از آن، و همچنین گفتگوهائی که توسط عمر سلیمان با شخصیت های برجسته اوپوزیسیون آغاز شده، موجب کاهش خشم و اعتراض گردیده است. عامل دیگری که در مورد فروکش کردن نسبی تظاهرات عنوان می شود، دورساختن خبرنگاران و گزارشگران از محل تظاهرات است.
رئیس جمهوری اسرائیل خردمندی پرزیدنت مبارک را ستود
پرزیدنت شیمعون پرس رئیس جمهوری اسرائیل، در سخنان روز گذشته (شنبه) خود در اورشلیم، دوباره خردمندی پرزیدنت مبارک را در صحنه سیاست بین المللی، و به ویژه مورد صلح اسرائیل و فلسطینیان و جلوگیری از بروز تنش و درگیری در خاورمیانه مورد تحسین قرار داد.
رئیس جمهوری اسرائیل که در همایش بین المللی نمایندگان پارلمان های کشورهای اروپائی، که عضو انجمن دوستی با اسرائیل هستند سخن می گفت، افزود: هیچ کس مانند پرزیدنت مبارک جان افراد را در منطقه نجات نداده است. او با سیاست های خردمندانه و دلسوزی برای مردم منطقه از بروز جنگ و خونریزی جلوگیری کرد و جان بسیاری از اهالی اسرائیل، فلسطینیان و مردم مصر را از این راه نجات داد.
پرزیدنت پرس در ساعاتی این سخنان را بیان داشت که شمار زیادی از سران کشورهای اروپائی و ایالات متحده، رئیس جمهوری مصر را زیر فشار گذاشته بودند که هرچه زودتر کنار رود – که او این فشار را قاطعانه رد کرد.
در شمال اسرائیل، حدود دویست تن از اعراب شهروند اسرائیل که در یک تشکل افراط گرای عربی به نام "بلد" (سرزمین و وطن) عضویت دارند (و عملا موجودیت اسرائیل را نیز نفی می کنند) علیه پرزیدنت مبارک به تظاهرات پرداختند و او را به پایمال سازی حقوق فلسطینیان متهم ساختند.
این تظاهرات با اجازه پلیس اسرائیل برگزار شد و دو تن از نمایندگان گروه سیاسی "بلد" در پارلمان اسرائیل در آن سخنرانی کردند.
اسرائیل در عین حال که از تلاش مردم مصر برای تحکیم پایه های دموکراسی جانبداری کرده، خاطر نشان ساخته که هر دولت آینده ای در مصر باید همچنان به صلح و آرامش با اسرائیل پای بند باشد و نگذارد عوامل افراط گرا قدرت را بدزدند.
بنیامین نتانیاهو در این رابطه گفت: «هر اندازه دموکراسی در مصر مستحکم تر گردد، ادامه صلح نیز پایدارتر خواهد شد».  

هیچ نظری موجود نیست: