صفحات

۱۳۸۹ بهمن ۱۵, جمعه

فلسطینی ها هم دارند میکوشند تا حماس نوکر ملایان را از دور خارج کنند


درغزه نیزفلسطینیان با استفاده ازفیس بوک وتوییتر
میکوشند یک انقلاب مردمی علیه حماس براه اندازند

4 فوریه 2011
  
   صفحه فیس بوک "انقلاب آبرو" که فلسطینیان غزه را به شورش می خواند

در حالی که انظار جهانی به رویدادهای مصر دوخته شده و رسانه های همگانی جهان توجه ویژه ای به این وقایع نشان می دهند، گزارشگران عرب گفتند که یک خیزش مردمی نیز در بین فلسطینیان مقیم غزه در حال تکوین است و احتمال می رود که جمعه آینده (22 بهمن ماه – 11 فوریه) تظاهراتی علیه سرکوبگری های حماس در غزه رخ دهد و اهالی فلسطینی به خیابان ها بیایند و شعار "نان، آزادی، پایان سرکوبگری" سر بدهند.
اگر سران حماس نتوانند هرچه زودتر این گروه را مهار کنند، ممکن است با مشکلات سیاسی جدی روبرو شوند.
معترضین فلسطینی در غزه، با بهره گیری از شیوه مردم تونس و مصر، با استفاده از فیس بوک و امکانات اینترنتی می کوشند نبود رهبری را در مورد عملیات اعتراضی خود جبران کنند.
این گروه که خود را "انقلاب آبرو" (ثورة الکرامة) می نامند در فیس بوک از مردم فلسطینی می خواهند روز جمعه آینده به میدان بیایند و به تظاهرات علنی دست بزنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته (پنج شنبه) گفته بود: «با قطع شبکه های اینترنتی و اخلال در ارتباطات، دردی دوا نمی شود».
گفتنی است: خود جمهوری اسلامی نیز از بیم آن که اعتراض های مردمی به ایران نیز کشانده شود، دوباره به اخلال در ارتباطات الکترونی پرداخته است.



همان عللی که موجب به پاخیزی مردم مصر و تونس گردید، در نوار غزه نیز در ابعاد گسترده وجود دارد: حماس که "اسلام" را مهمتر از منافع فلسطینیان می داند، و همچنان به نام اسلام از انهدام اسرائیل سخن می گوید، از دیدگاه بسیاری از اهالی غزه، مسؤول مستقیم مصیبت آنان و ادامه محاصره از جانب اسرائیل می باشد. به علل شیوه های ستیزجویانه حماس و تعرضات تروریستی آن علیه اسرائیل، فلسطینیان غزه با دشواری های فزاینده روبرو می باشند، بیکاری گسترش شدید دارد و سرکوبگری به حدی رسیده که امکان شنیده شدن هیچ صدای دیگری جز تعصب گرایان اسلامی وجود ندارد.
ناراضیان غزه که وضع موجود آن ها را شدیدا خشمناک ساخته، به تقلید از اهالی مصر و تونس، صفحه ای در فیس بوک گشوده و از معترضین فلسطینی در غزه دعوت کرده اند به آنان به پیوندند. در یک هفته ای که از گشوده شدن این صفحه می گذرد، بیش از یک هزار تن عضو آن شده اند.
در این صفحه اینترنتی، حکومت حماس و به ویژه اسماعیل هنیه نخست وزیر آن مورد شدیدترین انتقادها و حتی انواع توهین ها قرار گرفته اند. سران حماس چند بار کوشیدند این صفحه را ببندند و آن را فیلتر کردند – ولی پس از ساعاتی، این صفحه دوباره ظاهر شد.
علاوه بر این دگراندیشان فلسطینی می کوشند برای ابراز مخالفت خود با حماس و سرکوبگری های آن، از دیگر امکانات اینترنتی نیز استفاده کنند: آن ها در توییتر حساب گشوده اند و فیلم های کوتاه وارد یوتیوب می کنند و از طریق فرستادن رایانامه (ای میل) و پخش شب نامه می کوشند به هدف خود برسند و مردم غزه را علیه حماس بشورانند.
تلاش این گروه آن است که در ظرف یک هفته باقی مانده، به اندازه کافی طرفدارانی بیابند که روز جمعه اینده در میدان بزرگ شهر غزه حاضر شوند و علیه حکومت سرکوبگر حماس به تظاهرات به پردازند.


حکومت خودگردان فلسطینی نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم از این جنبش اهالی غزه جانبداری می کند. توفیق طیراوی عضو کمیته مرکزی فتح و رئیس پیشین سازمان اطلاعات فلسطینی با ابراز حمایت از این ابتکار گفت: «ما فلسطینیان مردمانی هستیم که برای به دست آوردن آزادی و رهائی از اشغالگری اسرائیلی  بیشترین تلاش را انجام داده ایم، پس چگونه ممکن است با سرکوبگری های حماس کنار آئیم؟»
در پاسخ، یکی از سرکردگان حماس به نام صلاح برداویل گفت: «از این گونه سخنان ما بیمی به خود راه نمی دهیم. کلید هر انقلابی که در کشورهای عرب رخ دهد، در این جا، در غزه قرار دارد». برداویل ادعا کرد که از برنامه برگزاری "جمعه خشم" در غزه اطلاعی ندارد.

در عین تلاش برای جلوگیری از این تظاهرات، حماس روز گذشته برگزاری یک راه پیمائی اعتراضی علیه حکومت پرزیدنت مبارک را در غزه امکان پذیر ساخت. سرکردگان حماس تا کنون نسبت به رویدادهای مصر سکوت کرده اند و این نخستین بار است که به اقدامی علیه رئیس جمهوری مصر می پردازند.

هیچ نظری موجود نیست: