| |||||||||||
|
با شدت گرفتن تظاهرات مردم سوریه علیه رژیم حزب بعث و این احتمال که حکومت پرزیدنت بشار اسد در آستانه سقوط قرار دارد، روزنامه فراملیتی الحیاة چاپ لندن امروز (شنبه 10 اردیبهشت ماه – 30 آوریل) نوشت: سرکردگان گروه تروریستی حماس قصد دارند از سوریه بیرون روند و دفتر مرکزی حماس را از دمشق به نقطه دیگری منتقل سازند.
اویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسرائیل هفته پیش در واکنش به امضای پیش نویس پیمان آشتی بین حماس و فتح گفته بود: یکی از علل آن که حماس می خواهد به این آشتی تن در دهد آن است که بیم دارد ارباب خود در دمشق را از دست بدهد.
در گزارش روزنامه الحیاة که هنوز از جانب منابع دیگر تائید نشده، همچنین آمده است که امیرنشین قطر حاضر شده خالد مشعل و دیگر سرکردگان شاخه سیاسی حماس را در خاک خود بپذیرد، ولی به فرماندهان شاخه نظامی آن اجازه اقامت نخواهد داد و احتمال می رود که افراد این شاخه ناچار شوند به غزه نقل مکان کنند.
در گزارش های دیگر آمده است که تنها چند روز پس از امضای پیش نویس پیمان آشتی، بین فتح و حماس اختلاف نظرهای عمیق بروز کرده که یکی از آن ها مساله انجام مذاکرات صلح با اسرائیل و دیگری ادامه فعالیت شاخه نظامی حماس در غزه است که مسؤول طراحی و انجام همه عملیات تروریستی علیه اسرائیل می باشد.
محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی سه روز پیش (چهارشنبه) گفته بود "یک حکومت و یک اسلحه" که مفهوم آن لزوم خلع سلاح همه سازمان های مسلح فلسطینی و از جمله شاخه تروریستی حماس بود که سرکردگان این گروه به شدت با آن مخالفت می ورزند و بعید می نماید که حماس حاضر شود اسلحه خود را کنار گذارد.
وزیر خارجه اسرائیل در دیداری که روز گذشته (جمعه) با EMETRIS CHRISTIPHIAS رئیس جمهوری قبرس داشت، از این که جامعه جهانی به اقدامات قاطعانه ای برای پایان بخشیدن به جنایات رژیم سوریه علیه مردم آن کشور دست نمی زند زبان به انتقاد گشود و از نرمشی که نسبت به حماس و گرایش های تروریستی آن نشان می دهد ابراز ناخرسندی کرد و سازمان های بین المللی و برخی کشورها را متهم ساخت که در برابر اسرائیل و فلسطینیان دو رشته معیارهای جداگانه در پیش گرفته اند.
اویگدور لیبرمن با شگفتی پرسید: چگونه است که با گذشت بیش از یک ماه از رویدادهای خونین در سوریه، شورای امنیت حتی یک قطعنامه در نکوهش آن تصویب نکرده است.
وزیر خارجه اسرائیل در دنباله سخنان خود گفت: «بر کسی پوشیده نیست که حماس یک سازمان تروریستی است که نابودی اسرائیل را می جوید، صلح و آشتی را مردود می داند و توافق های پیشین فلسطینیان با اسرائیل را بی اعتبار خوانده است»
با آن که هنوز پیمان آشتی فتح و حماس امضا نشده و قطعیت نیافته است، اسماعیل هنیه نخست وزیر حکومت کودتائی حماس در غزه روز گذشته گفت: «فلسطینیان باید شناسائی اسرائیل را پس بگیرند و حق موجودیت "رژیم صهیونیستی" را باطل کنند».
لیبرمن گفت: «آقای محمود عباس باید بداند که اگر با یک سازمان تروریستی ائتلاف و همکاری برقرار کند، خود نیز در برابر ترور صاحب مسؤولیت خواهد شد» و افزود: «جامعه بین المللی نباید به دولتی مشروعیت دهد که سخنگوی آن محمود عباس باشد، و همزمان حماس به ترور علیه اسرائیل و حملات موشکی به هدف کشتن شهروندان اسرائیلی ادامه دهد».
اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل نیز در بیانیه ای که از جانب دفتر وی انتشار یافت، نوشت: «حماس یک سازمان جنایتکار تروریستی است که شهروندان اسرائیل را هدف حملات راکتی قرار می دهد و به سوی اتوبوس حامل دانش آموزان خمپاره ضد تانک پرتاب می کند. حماس سازمانی است که مذاکره با آن مورد ندارد و بنابراین اسرائیل نیز با آن گفت و شنودی نخواهد کرد. ما بر حکومت خودگردان و آن چه که در سرزمین های فلسطینی نشین می گذرد، تسلطی نداریم و همه مسؤولیت های به عهده حکومت خودگردان فلسطینی است».
در بیانیه وزیر دفاع اسرائیل آمده است: «حکومتی که با ائتلاف فتح و حماس برپا گردد، نمی تواند طرف مذاکرات صلح اسرائیل قرار گیرد. ما از همه دوستان خویش در سراسر جهان انتظار داریم که از گفتگو با چنین دولت فلسطینی خودداری ورزند – مگر آن که حماس ماهیت خود را تغییر دهد، از ترور دست بردارد، زیربنای آدم کشی خود را برچیند و شرائط "کوارتت" (کمیسیون چهارجانبه صلح با اسرائیل) را عملی سازد. تنها در چنین صورتی است که مذاکره با حماس امکان پذیر خواهد شد و من بعید می دانم که چنین امری در آینده نزدیک رخ دهد»
در عین حال وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرد که هنوز نمی توان امضای پیمان آشتی بین فتح و حماس را یک امر قطعی و عملی دانست – گرچه اسرائیل باید برای رویاروئی با هر احتمالی آمادگی داشته باشد.
در پایان بیانیه وزیر دفاع آمده است: «در خاورمیانه، آنانی که ضعیف هستند، بخت ادامه بقاء ندارند و کسی که نتواند از خود دفاع کند، فرصت دوباره ای به دست نخواهد آورد – و از این رو، اسرائیل نیرومند است و همچنان نیرومند خواهد ماند و قادر است در برابر خواست های تحمیلی ایستادگی کند و در شرائطی که اسرائیل همچنان هدف حملات موشکی قرار دارد و به سوی اتوبوس دانش آموزان خمپاره ضد تانک پرتاب می شود، هرگونه راه حلی را که دیگران بخواهند دیکته می کنند کنار می زند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر