صفحات

۱۳۹۰ فروردین ۱۶, سه‌شنبه

رئیس جمهوری اسرائیل امروز(سه شنبه) میهمان پرزیدنت اوباماست


رئیس جمهوری اسرائیل امروز(سه شنبه) میهمان پرزیدنت
اوباماست و درباره تحولات خاورمیانه با هم گفتگو می کنند

29 مارس 2011
  
  

رئیس جمهوری اسرائیل در مهمترین مرحله از سفر خود به ایالات متحده، امروز (سه شنبه 16 فروردین ماه 1390 – 5 آوریل 2011) میهمان پرزیدنت باراک اوباما در کاخ سفید است و با هم ناهار صرفنظر می کنند و پس از آن درباره مسائل مهم منطقه ای و جهانی به رایزنی می نشینند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا که یکی از نخستین شخصیت های بلندپایه ایالات متحده در دیدار روز گذشته با پرزیدنت شیمعون بود، از جمله به وی گفت: «رئیس جمهوری ما با اشتیاق در انتظار دیدار با شما هستند تا از دیدگاه های جنابعالی درباره آن چه که در منطقه و جهان می گذرد آگاه گردند».
پیش از آن که پرزیدنت پرس رهسپار واشنگتن گردد، بنیامین نتانیاهو دوبار با وی دیدار کرد و در گفتگوهای مفصل او را از مواضع خویش در مورد پیشبرد صلح با فلسطینیان آگاه ساخت و از رئیس جمهوری درخواست کرد به پرزیدنت اوباما بگوید که با تمام وجود خویش خواهان به پایان رساندن نزاع فلسطینیان با اسرائیل است.
قرار است نخست وزیر اسرائیل و همچنین اویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه در روزهای آینده رهسپار چند کشور اروپائی شوند و با رهبران آن ها برای پیشبرد روند صلح با فلسطینیان رایزنی کنند و به موازات آن از اروپائیان بخواهند از راه افتادن دوباره "ناوگان آزادی غزه" که یک اقدام تبلیغاتی تحریک آمیز و خطرناک علیه اسرائیل است جلوگیری کنند.
کلنیتون به پرزیدنت پرس: «در سن 88 سالگی، شما جوانترین هستید»
نخستین دیدار کاری که پرزیدنت پرس روز گذشته ساعاتی پس از ورود به واشنگتن به عمل آورد، با هیلاری کلینتون بود که در آن رویدادهای کشورهای عرب مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس جمهوری اسرائیل در سخنان پیشین خود از خیزش های مردمی ابراز جانبداری کرده و گفته بود که آرزو دارد این دگرگونی ها به پیشبرد دموکراسی در آن کشورها بیانجامد و موجب رفاه مردمان و پایان گرفتن نزاع های منطقه ای شود.
این دیدار در اقامتگاه "بلیرهاوس" که روبروی کاخ سفید قرار دارد و ویژه پذیرائی از میهمانان  بسیار بلندپایه است صورت گرفت و خانم کلینتون به مدت بیش از یک ساعت به طور خصوصی با پرزیدنت پرس گفتگو کرد و سپس مشاوران طرفین به آن ها پیوستند.
دو موضوع مهم دیگر که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت، راهکارهای بیرون آوردن مذاکرات صلح اسرائیلی – فلسطینی از بن بست کنونی، و همچنین تقویت همکاری های راهبردی بین اسرائیل و ایالات متحده بود.
وزیر خارجه ایالات متحده در این دیدار از جمله گفت: «افتخار بزرگی برای ماست که پذیرای میهمان گرانقدری چون شما در واشنگتن باشیم. پرزیدنت اوباما با اشتیاق در انتظار دیدار با شما هستند و می خواهند از دیدگاه های شما درباره دگرگونی های منطقه آشنا شوند».
هیلاری کلینتون افزوده گفت: «خاورمیانه امروز شاهد وقوع تحولاتی است که از یک سو امیدها و احتمالات زیادی در بر دارد و از سوی دیگر بسیار چالش انگیز است. ما باید با یکدیگر همکاری کرده و بکوشیم آینده ای پرامید به وجود آوریم».
هیلاری کلینتون هنگامی که برای عکس گرفتن در کنار پرزیدنت پرس قرار می گرفت به او گفت: «درست است که شما 88 سال سن دارید، ولی شما جوان ترین شخصیتی هستید که من می شناسم و تعهدی که نسبت به پیشبرد صلح دارید، مهمترین گنجینه اسرائیل است».
اشاره وزیر خارجه ایالات متحده به پویائی و پشتکاری رئیس جمهوری اسرائیل بود که علی رغم 88 سال سن خود، هنوز همچنان بسیار فعال است، در حدی که همگان را به شگفتی واداشته است.
قصد دارند دوباره "ناوگان آزادی غزه" به راه اندازند
پرزیدنت پرس در بخشی از سخنان خود، ضمن تجلیل از هیلاری کلینتون، درباره اوضاع منطقه گفت: «خواسته های جوانان خاورمیانه که در انتظار دگرگونی و اصلاح هستند، طوفانی در منطقه به راه انداخته است. آنان دموکراسی و مردمسالاری می خواهند. آرزوی آرامش و امنیت دارند».
رئیس جمهوری اسرائیل در ادامه سخنان خود گفت: «امید ما آن است که مردم عرب راه راستین را به سوی دموکراسی و صلح و آزادی بیابند و ما بسیار خرسند خواهیم شد که در این راه به آنان کمک کنیم».
در این میان اعلام شد که اویگدور لیبرمن معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه اسرائیل فردا (چهارشنبه) رهسپار برلین می شود و قرار است با وزیران امور خارجه آلمان و ایتالیا دیدار و گفتگو کند.
لیبرمن در این دیدارها کشورهای اروپائی را از به رسمیت شناختن یک جانبه کشور فلسطین برحذر خواهد داشت.
سران حکومت خودگردان فلسطینی که به بهانه پیش شرط توقف ساخت و ساز اسرائیلی مذاکرات صلح را متوقف کرده اند، اکنون می کوشند بدون گفتگو و بی آن که به نیازهای امنیتی و خواسته های سیاسی اسرائیل توجهی داشته و گذشتی نسبت به این کشور کنند، از طریق سازمان ملل ممالک جهان را به شناسائی رسمی کشوری بکشاند که هنوز وجود خارجی ندارد.
موضوع دیگری که وزیر خارجه اسرائیل با همتایان آلمانی و ایتالیائی خود در میان خواهد گذاشت لزوم جلوگیری از به راه افتادن دوباره کاروان کشتی های تبلیغاتی به سوی نوار غزه است.
سازمان های فلسطینی می گویند که ماه آینده کاروانی مرکب از 15 کشتی با صدها نفر سرنشین به سوی اسرائیل به حرکت در خواهد آمد تا به زور محاصره دریائی غزه را که توسط ارتش اسرائیل اعلام شده بشکنند. چنین رفتاری ممکن است نتایج وخیمی داشته باشد و اسرائیل از کشورهای اروپائی می خواهد با جلوگیری از حرکت کشتی ها، از به وجود آمدن یک کانون جدید تنش (و خونریزی؟) ممانعت کنند.

هیچ نظری موجود نیست: