صفحات

۱۳۸۹ دی ۲۳, پنجشنبه

دکترعلیمحمدی را چه کسی ترورکرد؟ اسرائیل به خاطر اتم و یا حکومت ایران به خاطر دیدگاه های سیاسی او؟



دکترعلیمحمدی را چه کسی ترورکرد؟ اسرائیل به خاطر
اتم و یا حکومت ایران به خاطر دیدگاه های سیاسی او؟

13 ژانویه 2011

  
  

جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر سروصدای تازه ای به راه انداخته و ادعا می کند که دکتر مسعود علیمحدی (که درست یک سال از ترور او می گذرد) به دست عوامل ایرانی که از موساد (سرویس امنیت خارجی اسرائیل) دستور می گرفتند ترور شده است - و این در حالی که معترضین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، از همان روزهای نخستین گفته بودند که علیمحمدی به دستور خود رژیم و به خاطر پیوستن او به جنبش سبز قربانی یک جنایت تکان دهنده شد.
فرامرز دادرس، پژوهشگر امور اطلاعاتی، از چند ماه پیش به نگارش یک گزارش تحقیقاتی در این باره پرداخت که از او درخواست کردیم متن کامل آن را در اختیار "همدمی" بگذارد.
نخستین بخش این گزارش اکنون به آگاهی کاربران می رسد. در بخش دوم که در روزهای آینده انتشار خواهد یافت، به این پرسش پرداخته شده که دکتر علیمحمدی با اسرائیل و شهروندان آن چه نوع همکاری هائی داشته است.
پیش گفتارمسعود علیمحمدی، ایرانی ، پنجاه ساله، دکتردر فیزیک ، استاد دانشگاه تهران، در ساعت هفت و پنج دقیقه بامداد  روز سه شنبه، بیست و دوم دی ماه 1388 خورشیدی، برابر با دوازدهم ژانویه 2010 میلادی، در برابر خانه اش در خیابان قیطریه خیابان سهیل کوچه مهر سوم غربی، بر اثر انفجار بمب کشته شد. شدت انفجار به حدی زیاد بود که تا شعاع دقیقاً هفتصد متری شیشه های خانه ها وخودرو ها شکسته شد.
همسر دکتر مسعود علیمحمدی، نخستین کسی بود که با شنیدن صدای انفجار به بالین شوهرش شتافت و می گوید: "نیمی از صورت همسرش در اثر شدت انفجار از میان رفته بود".
از سوی عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران اعلام شد: "صبح سه شنبه، یک استاد دانشگاه به نام مسعود علیمحمدی هنگامی که قصد سوار شدن به خودرو خود را داشته با انفجار موتور مجاور خودرو کشته شده است." معاون دادستان تهران از پیگیری‌های قضایی و امنیتی برای شناسایی و بازداشت عامل یا عاملان این بمب گذاری خبر داد.
قاضی فخر الدین جعفرزاده، سرپرست دادسرا در امور جنایی گفت "  به احتمال زیاد بمبی که به یک دستگاه موتورسیکلت در مقابل خانه آقای علیمحمدی بسته شده بوده به وسیله ریموت، از راه دور کنترل و منفجر شده است.  وی می افزاید، بمب منفجرشده در یک موتورسیکلت جاسازی شده و به فاصله یک متری از درب ورودی منزل استاد مسعود علیمحمدی ازاساتید دانشگاه تهران، به یک درخت بسته شده بود و بررسی ‌ها نشان می‌دهد این بمب از فاصله بسیار نزدیک با این استاد دانشگاه و بوسیله کنترل از راه دور منفجر شده است".
دکتر مسعود علیمحمدی که بود؟ به گزارش ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران ، مسعود علیمحمدی متولد سوم شهریور ماه ۱۳۳۸ بود و تحصیلات دكتری خود را در سال 1371 در رشته فیزیك نظری در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برده بود و از ۱۶ سال پیش در دانشگاه تهران فعالیت داشت. وی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بود و در دو دوره اخیر، عضو شورای پردیس علوم، و تا سال 1387معاون پژوهشی دانشکده علوم 1387بود. 
مسعود علیمحمدی در طول سالها فعالیت علمی و تحقیقاتی خود بیش از هشتاد مقاله در مجلات علمی به چاپ رسانده و در سال  1386 در بیست و یكمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، رتبه دوم پژوهشهای بنیادی را دریافت کرد.
تخصص اصلی علیمحمدی، ذرات بنیادین بود و مدت چهار سال به عنوان پژوهشگر غیرمقیم درمرکز پژوهش های فیزیك دانشهای بنیادی فعالیت داشت، وی در خرداد ماه سال گذشته به عنوان یكی از دو نماینده ایران در« پروژه سزامی » )مركز تابش سینكروترون برای تحقیقات و علوم كاربردی در خاورمیانه( منصوب شده بود.
1- مرکز علمی سسامه (SESAME)
(شتاب دهنده نور برای علوم تجربی و برنامه های کاربردی در خاورمیانه)(Synchrotron-light for Experimental Science and Applications in the Middle East).
این واژه ،  در زبان های انگلیسی و فرانسه (SESAME) به معنی " کنجد " و در داستان های هزارو یک شب، یاد آور نام رمز گشایش غار علی بابا و چهل دزد بغداد است.
این مرکز در سال 2004 میلادی زیر نظر یونسکو در کشور اردن بر پا شد و ایران نیز از سال 2007 به عضویت این مرکز درآمد. اعضای کنونی این مرکز از کشور های: ارمنستان، امارات متحده عربی، بحرین، قبرس، مصر، ایران، اسراییل، اردن، پاکستان، فلسطین، عمان، مراکش، یونان و ترکیه می باشند و کشورهای آلمان، ایالات متحده، روسیه، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کویت، بریتانیا، سودان و سوئد نیز اعضای ناظردر این مرکزبشمار می روند. (رجوع کنید به گزارش یونسکو)

 این مرکز با آزمایشگاه های پیشرفته خود به کشور های خاورمیانه اجازه می دهد تا در باره بیش ازپنجاه نوع ذرات بنیادین و کاربردهای متعدد آن در جهان، در پنج رشته: فیزیک، بیولوژی، پزشکی، محیط زیست، کاربرد های صنعتی و باستانشناسی، به بررسی به پردازند.
کشورآلمان در سال 1997، مرکز علمی
  (BESSy-2 ) در شهر برلین را جایگزین (BESSY-1 )  کرد و ابزار و دستگاه های (BESSY-1) را به ارزش شصت میلیون دلار در اختیار یونسکو گذاشت تا برای برپایی یک مرکز علمی در خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد. یونسکو پس از بررسی های سیاسی وجغرافیایی ، کشور اردن را برای این کار در نظر گرفت. این مرکز در زمینی به اندازه 6200 متر مربع اهدا شده از سوی اردن در نزدیکی دانشگاه (ال بالکوا) در سی کیلومتری شهر عمان پایتخت اردن بنا شد.
ازاین گونه پایگاه های علمی در کشور های ایالات متحده، ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، سویس، برزیل، فرانسه و سوئد وجود دارد، و نوزده کشور اروپایی نیز در سال 1998، یک مرکز مشترک بنام
 (ESRF) درشهر گرونوبل فرانسه برپا کرده اند.
*- « در تاریخ هفدهم ژانویه، پنج روز پس از کشته شدن مسعود علیمحمدی، روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران ادعا کرد، ایران خواستار آن بود که پروژه در داخل خاک این کشور مستقر شود "  ولی کارشکنی‌ اسراییلی‌ها ودرعین حال محدودیت‌هایی که ایران  دراین ‌باره داشت " مانع از استقرار این پروژه حساس در ایران شد.»
*- روزنامه جوان می نویسد : « اسراییلی‌ها پیشنهاد هایی برای اخراج ایران از این پروژه بین‌المللی مطرح کردند، ولی هر بار با جدیت دکترعلیمحمدی ناکام ماندند. آیا این خود می تواند استحکام لازم را به نظریه دست داشتن اسرائیل در ترور این دانشمند بدهد؟ »

دکتر علیمحدی در آئین دریافت جایزه جشنواره بین المللی خوارزمی (مربع)
نتیجه گیری 1 :*- ادعای روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران بی پایه می باشد. انتخاب اردن از سوی سازمان یونسکو با بررسی های بسیار انجام شده است و بی تردید در میان کشور های عضو، نه ایران و نه اسراییل ، هیچ یک به دلایل اختلاف با یکدیگر از یک سو، و اختلاف این دو کشور با کشور های عربی همسایه و در منطقه خاورمیانه از سوی دیگر، نمی توانسته است گزینه برتر سازمان یونسکو باشند. افزوده برآن روش کار و هدف های مرکز سسامه،  الزاماً پیوندی با انرژی اتمی ندارد و دانشمندانی که در این مرکز به پژوهش می پردازند نیازی به دانش اتمی ندارند.
*- « جوان، روزنامه وابسته به سپاه پاسداران، در دنباله گزارش خود از زبان جواد رحیقی، نماینده دیگرایران که با مسعود علی‌محمدی در پروژه سزامی بوده، گفتگو کرده و از قول وی می نویسد: " شتابگر در زمینه آنالیز مواد کاربردهای زیادی دارد و در علومی چون فیزیک هسته‌ای، پزشکی، متالورژی و آموزش فیزیک هسته‌ای می‌تواند مفید باشد." جواد رحیقی می‌گوید: فناوری شتابگرها، فناوری‌های حساسی است که فقط کشورهایی پیشرفته مانند انگلیس، فرانسه و آمریکا به آن دسترسی دارند.»
*-  یادآوری می شود که بجز سه کشوری که جواد رحیقی، نام برده است، ده ها کشور دیگر مانند کانادا، ژاپن، سویس، برزیل، اسراییل و کشورهای اسکاندیناوی و اتریش، و دیگر کشورهای اروپای غربی و برخی از کشورهای پیشین بلوک شرق از جمله لهستان، جمهوری های چک و اسلواکی و مجارستان در این گونه مراکز نقش برجسته ای دارند و ایران دو سال پیش به عضویت مرکز سسامه در آمده است. این گونه سخنان تنها می تواند زمینه ساز تحریکات مردم علیه کشورهای بیگانه و پنهان کردن چهره عاملان قتل مسعود علیمحمدی گردد.
در بخش دوم این گزارش تحلیلی، به نوع روابط مسعود علیمحمدی با اسرائیل و دانشمندان آن می پردازیم.



هیچ نظری موجود نیست: