درياسالار مايک مالن رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا می گويد دستاوردهای امنيتی در افغانستان هنوز شکننده است اما طی يک سال گذشته، شورشيان طالبان بسيار ضعيف شده اند. ژنرال مالن که روز چهارشنبه در يک نشست خبری در واشنگتن سخن می گفت در پاسخ به سوال خبرنگار بخش فارسی صدای آمريکا اظهار کرد ايالات متحده آماده گفتگو با ايران در خصوص امنيت افغانستان است.
درياسالار مالن که به تازگی از افغانستان ديدن کرده است می گويد قدرت طالبان در مناطق جنوبی و شرقی افغانستان کاهش يافته و حمايت های مردمی از شورشيان کم رنگ تر شده است.
رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا تاکيد می کند دستاوردهای امنيتی در افغانستان هنوز شکننده است و اين کشور شاهد خشونت های بيشتری در سال ۲۰۱۱ خواهد بود.
در خصوص نفوذ ايران در افغانستان رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا به بخش فارسی صدای آمريکا گفت هم اکنون حضور مخرب ايران در افغانستان کاهش يافته است.
آنرال مالن می گويد: «آنچه ما را نگران کرده اقدامات مخرب ايران است که باعث افزايش چالش ها در افغانستان می شود. ما برای مقابله با اقدامات ايران تلاش های زيادی کرده ايم. اکنون ما شاهد اقدامات منفی زيادی از جانب ايران نيستيم. شاهد اقدامات محدودی بوده ايم که اکثرا در منطقه غرب افغانستان و تا حدی در کابل است. هدف آنست که جمهوری اسلامی وضعيت را در افغانستان دشوارتر نکند.»
به رغم ناخرسندی واشنگتن از اقدامات مداخله جويانه ايران در افغانستان، مقام های آمريکايی همواره تاکيد کرده اند ايالات متحده و ايران منافع مشترکی در خصوص حفظ امنيت افغانستان دارند. درياسالار مالن می گويد آمريکا آماده گفتگو با ايران در خصوص زمينه های مشترک همکاری ميان دو کشور است. ژنرال مالن اضافه کرد: «ما به دنبال فرصت هايی هستيم تا با مقام های ايران و ديگر کشورها در خصوص زمينه هايی که با آنها منافع مشترکی داريم به گفتگو بپردازيم. بايد توجه داشت که ايران همسايه افغانستان است و رهبری کابل خواهان ارتباط با همسايه خود است.»
هر چند جمهوری اسلامی در زمان سقوط طالبان با آمريکا همکاری داشت اما اين همکاری های امنيتی هيچگاه تکرار نشدند. اکنون برنامه اتمی ايران و نگرانی از دستيابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی تعامل تهران با آمريکا و ديگر قدرت های جهانی را با چالش های بيشتری روبرو کرده است.
درياسالار مالن می گويد: «من معتقدم که ايران در مسير توليد سلاح اتمی حرکت می کند.»
قرار است در روزهای بيست و يکم و بيست و دوم ژانويه نمايندگان گروه پنج به علاوه يک، شامل اعضای دائم شورای امنيت و آلمان، مذاکرات اتمی با ايران را ادامه دهند. رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا می گويد گفتگوهای پنج به علاوه يک به طور خاص در خصوص برنامه اتمی ايران خواهد بود و به همين علت ژنرال مالن در رابطه با امکان طرح ديگر مسائل در اين نشست اظهارنظر نميکند. مقام های ايرانی از لزوم گفتگو در خصوص زمينه های مشترک برای همکاری های آينده تهران با گروه پنج به علاوه يک سخن گفته اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر