صفحات

۱۳۸۹ بهمن ۸, جمعه

فاتحه خوانان ومرده خواران قدیم بجان هم افتادند


الهام: هاشمی رفسنجانی در راس مخالفان دولت قرار دارد

غلامحسین الهام، مشاور حقوقی رئیس جمهوری ایران
غلامحسین الهام، مشاور حقوقی رئیس جمهوری ایران، می گوید که اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در راس "جریان ضد دولت" قرار دارد و اگر او هم به جای رئیس جمهوری ایران بود، در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت نمی کرد.
آقای الهام که روز (پنجشنبه هفتم مهر - 27 ژانویه) در حاشیه دیدار محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، با کارمندان موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، به پرسش خبرنگاران پاسخ می داد، مجمع تشخیص مصلحت نظام را به دخالت در اموری که قانون اساسی بر عهده آن نگذاشته است، متهم کرد.
آقای الهام با اشاره به پشتوانه حقوقی تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "مجمع تشكيل نشده است كه قانون اساسی را تعطيل كنيم."
او با انتقاد از مصوبات اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "(مجمع) حالا امروز وارد عرصه‌ قوه‌ مجریه شده‌اند و اختیارات مسلم قوه‌ مجریه را دارند سلب و محدود می‌کنند و جایی دیگر وارد اختیارات شورای نگهبان خواهند شد و گام سوم وارد اختیارات رهبری خواهند شد و چه تضمینی دارد که با این روش، ما یکپارچه شاهد یک قانون اساسی جدید و یک نظام جدید نباشیم؟"
به نظر می رسد اشاره مشاور حقوقی رئیس جمهوری ایران، به مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است که طی آن به اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان بر سر ترکیب بانک مرکزی ایران، رسیدگی شده است.
نمایندگان مجلس ایران، پیشتر طرحی را به تصویب رسانده بودند که به موجب آن، رئیس جمهوری از ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی کنار می رفت و به علاوه، رئیس بانک مرکزی با رای اکثریت نمایندگان مجلس و با حکم رئیس جمهوری به این مقام منصوب می شد.
اما شورای نگهبان با این تصمیم مجلس مخالفت کرد و با پافشاری نمایندگان بر مصوبه قبلی خود، تصمیم گیری نهایی در زمینه نحوه مدیریت بانک مرکزی به مجمع تشخیص مصلحت نظام محول شده بود.
دوشنبه گذشته (چهارم بهمن)، همزمان با انتشار روایت های متفاوت از نتیجه جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ترکیب هیات مدیره بانک مرکزی ایران، اعلام شده بود که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، به درخواست آقای احمدی نژاد، در موضوع مورد اختلاف مجلس و دولت بر سر مدیریت بانک مرکزی مداخله کرده است.
طبق قانون اساسی ایران، رهبر جمهوری اسلامی می تواند مشکلات پیچیده حکومتی را به عنوان "معضل نظام" به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهد تا برای آنها راه حل پیدا شود.

رئیس مجمع؛ در راس مخالفان دولت

آقای الهام در پاسخی دیگر به خبرنگاران از برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت به عنوان "جریانات ضد دولت" یاد کرد و گفت: "با این ترکیب مجمع مشکلی حل نمی‌شود؛ چراکه اکثریتی در مواجهه با دولت به‌خصوص با رویکرد حزبی و جریانی شکل گرفته و آقای هاشمی راس مدیریت جریان ضددولت است. ایشان در راس مجمع و اکثریتی را که اداره می‌کند، طبعا فرصتی برای دولت نمی‌گذارند."
جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام
مجمع تشخیص مصلحت نظام یک نهاد زیر نظر رهبری ایران است که آقای احمدی نژاد در دوران دوم ریاست جمهوری خود، از شرکت در جلسات آن خودداری کرده است
او همچنین با اشاره به اصل 112 قانون اساسی ایران و عدم حضور آقای احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار "تغییر در ترکیب" این مجمع شد و گفت: "رئیس جمهوری از دوره دهم به بعد در جلسات مجمع شرکت نمی کند، چرا که از این دوره اتفاقاتی در مجمع افتاد که مجمع می بایستی یک مقدار اینها را اصلاح یا بازنگری می کرد."
اصل ۱۱۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی، اصلی است که حدود وظایف مجمع تشخیص مصلحت را بیان می کند.
او گفت که با "مواضعی که بعد از دولت دهم در مجمع صورت گرفته" اگر او هم به جای آقای احمدی نژاد بود در جلسات مجمع شرکت نمی کرد.

دور تازه تنش ها میان دولت و مجمع

دور تازه تنش ها میان دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام که ریاست آن با آقای هاشمی رفسنجانی است، از چند روز پیش و در پی توزیع نامه آقای احمدی نژاد میان نمایندگان مجلس در ارتباط با وظایف و اختیارات مجمع، شدت گرفته است.
آقای احمدی نژاد در نامه ای که روز چهارم بهمن در اختیار نمایندگان مجلس ایران قرار داده شد، مجمع تشخیص مصلحت نظام را به نقض قانون اساسی و "مخدوش کردن روند مدیریت کشور" متهم کرد و از روسای قوه قضاییه و مجلس به دلیل آنچه "همراهی" با مجمع تشخیص مصلحت خوانده انتقاد کرد.
قوه قضاییه ایران و رییس مجلس هنوز در این باره اعلام نظر نکرده اند اما به گفته ناظران می توان ناخرسندی مقامات ارشد ایران را از انتشار این نامه از لابلای اظهار نظر های طیف های مختلف در ایران دریافت.
از دید منتقدان آقای احمدی نژاد اگرچه در نامه آقای احمدی نژاد به طور مکرر به ضرورت اطاعت از نظر رهبری اشاره شده است اما آنچه در این نامه مورد نقد گرفته عمدتا موارد و یا روال هایی است که یا توسط رهبری ایران در عمل پذیرفته شده و یا بازتاب دهنده رفتار نهادهایی است که نظارت بر آن ها بر عهده رهبر ایران است.

هیچ نظری موجود نیست: